Faturalarda yeni düzenleme! Artık o ücret ödenmeyecek

Yargıtay'ın su faturalarındaki ücretlere yönelik yeni karar aldı. Faturalarda artık o ücret ödenmeyecek. İşte detaylar…

ALPARSLAN DİYARI- Su faturalarını etkileyen önemli bir düzenleme yapıldı ve Yargıtay, su faturalarındaki ücretin ödenmemesiyle ilgili emsal bir karar verdi.

 

Bir otel işletmesi, 2018 yılında başka bir kişi tarafından devralındıktan sonra, belediye personeli tarafından 755 bin lira atık su maliyeti ve kaçak atık su cezası ile karşılaştı.

 

 

İşletme, devralınan yıla ait cezayı ödememek ve devralındıktan sonraki atık su maliyetini belirlemek için hukuki sürece başvurdu.

 

 

 

Yerel mahkeme, davayı reddetti; ancak istinaf mahkemesi, devralınan dönemlerdeki atık su maliyetinin ödenmesi gerektiğine hükmetti.

 

 

 

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, istinaf kararını kabul ederek, "Kendi taşınmazındaki kuyudan su çıkararak kullanılan kişi ve kuruluşlardan kaçak su bedeli alınamayacağı, üretilen atık suyun kanalizasyon tesislerine verilmesi halinde atık su bedeli alınabileceği" şeklinde bir değerlendirme yaptı.

 

 

Bu kararın sonrasında, su kullanımı ve atık su tahliyesiyle ilgili yeni bir düzenleme hayata geçirildi.

 

 

Artık, kendi taşınmazındaki kaynaktan su çıkaranlar için kaçak su bedeli uygulanmayacak, ancak üretilen atık suyu kanalizasyona yönlendirenlerden atık su bedeli alınacak.

 

 

"HABER MERKEZİ"


12.01.2024 16:28