Evlilik hazırlığında olanlar dikkat! Kredi gelmeden şartı geldi

   Yeni evli çiftlere kredi başvurusunun detayları ortaya çıkmaya başladı. İlk kez evlenecek çiftlere verilecek 150 bin TL’lik kredinin şartları arasında asgari ücret detayı dikkat çekti

ALPARSLAN DİYARI- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Aile ve Gençlik Bankası kapsamında ilk kez evlenecek gençlere faizsiz kredi verileceğini açıklamıştı. Kredinin şartları belli oldu.

 

Önümüzdeki hafta Meclise gelmesi beklenen teklife göre, yeni evlenecek gençlere 150 bin liralık faizsiz kredi, ilk iki yıl ödemesiz ve 5 yılda geri ödemeli olarak verilecek.

 


Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, evlilik kredisi ile ilgili detayları yorumlayarak, kredideki asgari ücret ayrıntısına dikkat çekti.

 

Kurtuluş, “Burada evlenecek olan taraflardan sadece birine verilebilecek bir krediden bahsediyoruz. Hem kadın hem erkeğe verilmesi söz konusu olmayacaktır. İlk evliliğini yapacak olanlara verilecek bir kredi olacaktır, yani ikinci evliliğini yapan kişiler için bu imkandan faydalanılamamaktadır” dedi.


DİKKAT ÇEKEN YAŞ SINIRI VE ASGRİ ÜCRET AYRINTISI

 

Evlilik kredisinde yaş sınırının önemli olduğunu vurgulayan Kurtuluş, şu bilgileri verdi:

 


“Mutlaka bir sınırlama bekliyoruz. Vergi Usulü Kanunu’muzda genç yatırımcı istisnası söz konusu ve bu istisnadan faydalanabilmek için yaş sınırı 18-29 yaş arasıdır. Ben bunun ölçü olarak alınabileceğini ve evlilik kredisinden de 18-29 yaş arası gençlerin faydalanabileceğini düşünüyorum.

 

Tarafların her ikisinin de ilk evliliği olması halinde yararlanabilecektir ve tarafların toplam gelirinin asgari ücretin 3 katını aşmaması halinde krediden faydalanma imkanı olmasını bekliyorum.


Yeni kurulacak olan bir aileye yönelik kredi söz konusu olacaktır. Tarafların ikisine de ayrı ayrı kredi verilmesi söz konusu olmayacaktır.

 

Burada evlenecek olan kişilerin ve evlilik tarihinin netleşmiş olması gibi belli kriterler aranacaktır. Bunların da sisteme yüklenmesi ile birlikte başvurular yapılacaktır.”

 

HABER MERKEZİ

 


 


20.10.2023 15:30