Evini günlük kiraya verenler için yeni düzenleme geldi! 100 bin TL ödeyecekler

Evini kiraya veren ev sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenleme geldi. Buna göre evini turizm amaçlı kiralayan ev sahipleri için yeni dönem başladı.

ALPARSLAN DİYARI- Kiralamada kimlerin izin alacağı ve izinsiz işlemlerin cezasının ne olacağı gibi soruların yanıtları düzenleme ile beraber belli oldu.


Yeni düzenlemeye göre, izin alma yükümlülüğü kiraya veren kişiye ait olmuş olacak. Fakat turizm amaçlı kiralama faaliyetlerinin kiraya veren harici başka kişi tarafından yapılması durumunda, Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu uyarınca belgelendirilmiş A grubu seyahat acentaları vasıtasıyla gerçekleştirilebilecek.

 

BAKANLIK İZİN VERECEK


İzin verme yetkisi ise Bakanlık'ta olacak. Ayrıca izin başvurularında, turizm amaçlı kiralama için uygun görülen izin belgesine sahip bağımsız olan bölümün yer aldığı binanın bütün kat maliklerinin oy birliğiyle alınacak kararı da gerekecek.


BELİRLİ KOŞULLAR ARANMAYACAK

 

Yapılacak olan kısa süreli konut kiralamada belirli koşullar aranmayacak ve izin belgesi verilebilecek. Bu kiralamalar arasında temizlik servisi, sağlık hizmetleri, kuru temizleme, resepsiyon, güvenlik hizmetleri, çamaşırhane, taşıma, yemek servisi ve spor salonu hizmetlerinin yer aldığı yüksek kaliteli konutlar da bulunuyor olacak.


İZİNSİZ KİRALAMADA CEZALAR ARTTIRILDI

 

Bunun yanı sıra yapılan yeni yasal düzenlemeyle izinsiz kiralamaya yönelik cezalar da artırıldı. İzin belgesi olmadan turizm amaçlı kiralama faaliyeti yapılmış olan her bir konut için 100 bin TL idari ceza kesileceği bilinmekte. Ayrıca bu kişilere izin belgesi almak için 15 gün süre verilmiş olacak.

 

HABER MERKEZİ

 

 


28.10.2023 15:09