Evde bakım maaşı belli oldu! Yeni yıl zam oranı ortaya çıktı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım maaşı alan vatandaşlar için yeni zam oranını duyurdu. Kaç TL ödenecek? İşte verilecek yeni oran…

 

ALPARSLAN DİYARI-Asgari ücrete yapılacak zam oranın netleşmesinin ardından sosyal yardım ödemelerinde bir artış olup olmayacağı da merak konusu oldu.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu konuya ilişkin yeni bir kararı duyurdu. Yardım ödemelerine zam olacak mı? Hangi yardım ne kadar artacak? İşte detaylar…

 

Sosyal yardım ödemeleri arasında yer alan engelli aylığı, dul ve yetim maaşları, 65 yaş aylığı ve evde bakım maaşı ödemleri yeni yılda zamlı olarak ödenecek.

 

 

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, kendilerine gelecek zam oranını araştırırken bakanlıktan da bilgilendirme yapıldı.

 

2024'te evde bakım maaşından yararlanan vatandaşlar, memur zammıyla paralel olarak sosyal yardım ödemelerini almaya devam edecekler.

 

Memur maaşlarındaki zam oranı doğrultusunda evde bakım maaşları da belirlendi. Geçen yıl 5.098 TL olan evde bakım maaşı, 2024'te 7.608 TL olarak ödenecek.

 

 

Evde bakım maaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan alınabiliyor. Başvuru yapmak isteyenler için belirli şartların sağlanması gerekiyor.

 

Hanede kişi başına düşen gelir, asgari ücretin 2/3'ünden az olmalıdır ve gelir testi raporu ile başvuru yapılabilir.

 

Evde bakım maaşı için başvuracak hanede bulunan engelli birey için sağlık raporu gerekiyor.

 

Heyet raporunda "Ağır engelli" ibaresinin işaretli olması şart. Bu koşulları karşılayan haneler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı il müdürlüklerine ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine başvuruda bulunabilirler. İl müdürlüklerinin bulunmadığı illerde ise başvurular Kaymakamlıklar aracılığıyla gerçekleştirilebilir.

 

 

"HABER MERKEZİ"


05.01.2024 11:03