Erzurumlu kadınlar Filistin'e destek için güç birliği yaptı

Erzurum'da İsrail'in saldırıları altındaki Gazze halkı için güç birliği yapan gönüllü kadınlar, her hafta el emeği ürünlerden oluşturdukları kermesin gelirini Filistin'e gönderiyor.

ALPARSLAN DİYARI- Kent merkezinde sadece kadınlara özel olan kitap kafenin kurucusu Meryem Akalan ve arkadaşları, katıldıkları İsrail karşıtı protestolar ve yürüyüşlerin ardından Filistin'e daha fazla destek için kermes düzenlemeye karar verdi.

 

Akalan ve arkadaşları, kitap kafede her hafta çarşamba günü çeşitli ürünlerden kermes düzenleyeceklerini çevrelerine duyurdu.

 

Kadınların evlerinde pişirdikleri yemekler ve el emeği dokuma ürünleriyle oluşturulan kermese, esnaf da dükkanlarından ürünler gönderip katkıda bulundu.

 

Dayanışmayla kurulan kermes ile kafenin bir günlük geliri aşevleri, kurumlar ve hekimler aracılığıyla Filistin'e gönderiliyor.

 

Kafenin işletmecisi Meryem Akalan, AA muhabirine, işgal altındaki Filistinlilere destek olabilmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

 

Kermesi 4 haftadır sürdürdüklerini ifade eden Akalan, "Gündemdeki Filistin içimizi kanatan bir mevzu, arkadaşlarımızla 'Ne yapabiliriz?' diye düşünürken 'Neden bir günlük gelirimizi bağışlamayalım?' dedik. Sonra adım attık ve bayanlar ile esnaftan destek olmak isteyenlerle kermes düzenledik. Her çarşamba günü kermesle gelirimizi Filistin'e gönderiyoruz." dedi.

 


AA
 


23.08.2024 11:34