Erzurum UMKE tam donanımıyla olası afetlere karşı hazır bekliyor

Erzurum'da 112 Acil Servis ile çeşitli sağlık kuruluşlarında çalışan 226 gönüllü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), sel ve deprem gibi doğal afetlere karşı hazır kıta bekliyor.

 

ALPARSLAN DİYARI- Dondurucu soğukların yaşandığı ve kışın uzun sürdüğü Erzurum'da, 112 Acil Servis ve çeşitli hastanelerde görev yapan sağlıkçılardan oluşan toplamda 226 gönüllü UMKE personeli bulunuyor. İl Ambulans Başhekimliği yanındaki istasyonda 7/24 hazırda bekleyen nöbetçi ekip, tam donanımlı araçların bakımlarını yapıyor, depolarda muhafaza edilen tıbbi cihaz, malzeme ve ekipmanları aralıklarla kontrol ediyor.

 

 

Olası deprem, sel, çığ, heyelan gibi doğa kaynaklı afetlerin yanı sıra radyolojik ve nükleer yaralanma vakalarında komuta merkezinden gelen anonsla harekete geçen nöbetçi ekip, içinde 54 metrekarelik çadır, Elektrokardiyografi ve röntgen cihazı, oksijen sistemleri, hasta başı monitör, jeneratör, ameliyat ve tedavi ekipmanı, ilaç ve tıbbi cihazın bulunduğu tam donanımlı UMKE araçlarıyla olay yerine intikal ediyor.

 

 

Araçlarla taşıdıkları ekipmanları afet bölgesine götürüp adeta bir hastaneye dönüştüren ekip, burada yaralılara ilk müdahaleyi yapıyor.

 

 

Yılbaşından bu yana 36 afete müdahale eden Erzurum UMKE ekibi, belirli zamanlarda teorik ve uygulamalı eğitimlere katılarak bilgilerini güncelliyor.

 

 

AA
 


10.08.2024 12:40