Erdoğan: Deprem bölgesinde kesinleşmiş hak sahibi sayısı 390 bindir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Yapılan detaylı çalışmaların ardından deprem bölgesi genelindeki kesinleşmiş hak sahibi sayımız 390 bin olarak netleşmiştir” dedi.

ALPARSLAN DİYARI- Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl 6 Şubat’ta meydana gelen Maraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’da “Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde konuştu.

 

 

 

“YILSONUNA KADAR 200 BİN EVİ TESLİM ETMİŞ OLACAĞIZ”

 

 

Erdoğan, “Vatandaşlarımız müsterih olsun. Devletlerine ve bize güvensin. Kimsenin hakkı yerde kalmayacak, kimse mağdur olmayacak. Amacımız, takip eden dönemde de her ay 15-20 bin konut ve köy evini hak sahipleriyle buluşturmaktır. Temel atmasının üzerinden 1 yıl geçmeden inşaatları bitirme sözümüzü önemli ölçüde yerine getirerek, yıl sonuna kadar 200 bin evi teslim etmiş olacağız. İnşallah 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslimini bitireceğiz. Hedeflerimize doğru yürürken deprem, terör, ekonomik tuzaklar başta önümüzdeki muhtemel tehditleri de birer birer bertaraf etme kararlılığındayız” dedi.

 

 

Kanuşmasında, “(Hatay) Bugün, 6 bin 572'si il ve ilçe merkezlerimizde, 703'ü de kırsalda olmak üzere 7 bin 275 hak sahibinin konutunun anahtarını teslim ediyoruz” ifadelerini kullanan Erdoğan özetle şunları söyledi:

 

 

“Yaklaşık 1 yıl önce, 6 Şubat'ın erken saatlerinde yaşadığımız depremde kaybettiğimiz canların acısı yüreklerimizi yakmayı sürdürüyor. Depremde kaybettiğimiz 53 binin üzerinde vatandaşımızın her birine Allah'tan rahmet diliyorum. Deprem 11 ilimiz, 124 ilçemiz, 7000'e yakın köy ve mahallemizde ağır yıkıma yol açarken, 14 milyon vatandaşımız afetten doğrudan etkilendi.

 

 

“650 BİN PERSONEL ÇALIŞMALARDA GÖREV ALDI”

 

 

Büyük acılar aynı zamanda milletlerin birliğinin sınandığı dönüm noktalarıdır. Milletimiz bu acı sınamayı başarıyla vermiştir. Devletimiz tüm imkanları ile anında harekete geçerken Türkiye'ye tek yürek olmuş, milletimiz depremzede kardeşlerinin yanına koşmuştur. 650 bin personel çalışmalarda görev aldı. Aralarında 11 bin 500'ü yabancı ekip mensubu başta olmak üzere 35 bin arama kurtarma personelimizin, sağlıkçılarımızın, ormancılarımızın, gönüllülerimizin bulunduğu kardeşlerimizin hepsine teşekkür ediyorum.

 

 

Bu afet bir yönüyle de dünyanın en büyük arama kurtarma ve iyileştirme operasyonudur. Yine afet sonrası hem enkaz kaldırma hem yeniden inşa çalışmalarının en hızlı yürütüldüğü örneği beraberce yaşadık. Şartların zorluğuna rağmen yurtlarından ayrılmayan vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.”

 

 

"HABER MERKEZİ"

 

 

 


04.02.2024 10:12