Engelliler basketbol Süper Lig’inde mücadele eden Muş engelliler basketbol takımı destek bekliyor

Muş’ta 2002 yılında kurulan Bedensel Engelliler Tekerlekli Basketbol Spor Kulübü Derneği bünyesinde faaliyet gösteren kulüple ildeki engelli gençlerin sosyalleşmesine katkıda bulunmak, yeteneklerini ortaya çıkararak topluma kazandırılması hedefleniyor. 

ALPARSLAN DİYARI- Bölgede ve Muş’ta Süper Ligde mücadele eden tek takım olan Muş Bedensel Engelliler Tekerlekli Basketbol Takımı 28 Ekim 2023 tarihinde başlayacak olan lig için hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Tekerlekli basketbol takımı, maddi ve manevi destek bulamamanın sıkıntısını yaşıyor. Muş spor salonunda tekerlekli sandalye ve malzeme eksiklerine rağmen lige hummalı şekilde hazırlanan engelli basketbolcular, kendilerine destek vermeleri halinde ligde başarılı sonuçlar alacaklarını dile getirdiler.

 

 

 

 


Engelliler basketbol takımı başkanı Bedri Korkmaz, engellilerin kendilerini hapsetmemelerini isteyerek, amaçlarının engelli bireylerin bir araya gelerek, spor yapmalarını istediklerini belirtti.
Geçtiğimiz yıl Türkiye Basketbol Federasyonu, süper Ligine yükselen Muş bedensel engelliler Spor Kulübü, destek ve sponsor bulamadıkları için ligde büyük sıkıntılar yaşayacaklarını dile getirdiler.  

 

 

 

 

“SADECE ENGELLİLERİ DEĞİL, MUŞ’U DA TEMSİL EDİYORUZ”

 

Sadece engellileri değil, Muş’u da temsil ettiklerini ifade eden Bedri Korkmaz, “Malzeme eksiğimiz var. Maça çıkabilmek için sandalyelere ihtiyacımız var. Halkımızdan bize destek olmasını istiyoruz. Bu takımın ilerlemesini istiyoruz. Halkımız maçlarda bizi yalnız bırakmasın. Maçlarımıza gelerek bize manevi yönden destek olsunlar. Bu takım sadece engelli bireylerin değil, Muş’un takımı. Engelli arkadaşlarımızı bekliyoruz. Bizi yalnız bırakmasınlar. Engellilerinde basketbol oynaya bildiğini bu takımla birlikte kamuoyuna gösterdik. Tüm engellerimizi spor yapmaya bekliyoruz” dedi.

 

 

 

 

“TEK UMUDUMUZ; VALİ BABA”


Tek umutlarının her zaman her platformda engelli bireylerin yanında duran Muş Valisi Avni Çakır olduğunu söyleyen Kulüp Başkanı Korkmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: 

 

 

 

 


“Bölgede süper ligde mücadele eden tek takımız. Kısa süre önce Kastamonu’dan Muş’a atanan ve Kastamonu’da engelli bireylere babalık yapan sayın valimizden çok umutluyuz. Bugüne kadar takımız çok güzel başarılara imza attı. Süper lig ilimiz ve bölgemiz için de çok önemli. Sporcu transferleri ve maçlara gidip gelmemiz için maddi desteğe ihtiyacımız var. Başta sayın valimiz Avni Çakır olmak üzere, Belediye Başkanımız Feyat Asya, Milletvekilimiz Mehmet Emin Şimşek ve iş insanlarımızdan takıma destek olmalarını bekliyoruz.”

 

HABER: HARUN SEÇKİN

 

 

 

 

 


04.10.2023 10:40