Emeklilerin maaş artışlarında dikkat çeken Muş detayı!

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği emekli maaşı zammı dün açıklanan TÜİK verilerinin ardından netlik kazandı.

 

 

ALPARSLAN DİYARI- Enflasyon farkının açıklanmasıyla SSK (4A, 4B, 4C), Bağkur, Emekli Sandığı için emekli zammı belirlenirken 2024 emekli zammı ve yeni emekli maaşına ilişikin birçok soru merak edilir oldu. Zamlı emekli maaşları ne zaman hangi tarihte yatacak? Detaylar haberde…

 

 

2024 emekli maaş zammı, Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından resmiyet kazandı. Milyonlarca emekli, asgari ücrete yapılan yüzde 49'luk zammı Muş’un plakası ile aynı.

 

 

TÜİK tarafından açıklanan altı aylık enflasyon verileri doğrultusunda SSK (4A, 4B, 4C), Bağ-kur ve Emekli Sandığı için 2024 emekli zammı belirlendi. 2024 Ocak ayından itibaren geçerli olacak emekli zammı yüzde 37,57 oranında zam yapılacak.

 

 

SSK (4A, 4B, 4C), Bağkur ve Emekli Sandığı emekli zammının açıklanmasının ardından, milyonlarca vatandaş kendi emekli maaşlarını bireysel olarak hesaplamaya başladı. 2024 emekli zammı sonrasında oluşan yeni emekli maaş tablosu da netleşirken, vatandaşlar şimdi "Zamlı emekli maaşları ne zaman ve hangi tarihte yatacak?" sorusunu sormaya başladı.

 

 

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), dün memur ve emeklilerin maaş zammını belirleyecek enflasyon rakamlarını duyurdu. TÜİK tarafından paylaşılan verilere göre, Aralık ayında enflasyon yüzde 2,93 olarak gerçekleşirken, son altı aylık enflasyon yüzde 37,57 olarak kaydedildi.

 

 

2023 yılı enflasyonu ise yüzde 64,77 seviyesinde gerçekleşti. Bu verilerin ardından 2024 emekli zammı da belli oldu ve yeni yılda emekli maaşlarına yüzde 37,66 oranında zam yapıldı.

 

 

Emekli maaşı artışının detayları ise Meclis tarafından yapılacak düzenlemelere bağlı. Kök maaş zammı, en düşük emekli maaşı ve refah payı düzenlemeleri gibi olasılıklar ön plana çıkarken, bu düzenlemeler için Meclis'in devreye girmesi gerekiyor.

 

 

 

Ancak, Meclis'in 16 Ocak tarihine kadar tatilde olması nedeniyle bu düzenlemelerin ne zaman hayata geçirileceği belirsizliğini koruyor.

 

 

Zamlı emekli maaşlarının ne zaman yatırılacağı ise önemli bir soru haline geldi. Meclis kapalı olsa da milyonlarca emeklinin aylıklarını alabilmesi için acil bir toplantı yapması bekleniyor. Çünkü SSK emeklileri ayın 17'si ile 26'sı, Bağ-Kur'lular her ayın 25'i ile 28'i arasında emekli maaşlarını alıyor.

 

Memur emeklileri ise maaşlarını her ayın 1'i ila 5'i arasında alıyorlar. Bu nedenle, Meclis'in en geç 16 Ocak'ta düzenlemeyi uygulamaya sokması gerekiyor ki ilk ödemeler 17 Ocak'ta gerçekleşebilsin.

 

 

 

4A SSK EMEKLİ MAAŞLARI ÖDEME TARİHLERİ

 

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar için ödemeler ayın 17'sinde gerçekleşir.

Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar için ödemeler ayın 18'inde yapılır.

Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar için ödemeler ayın 19'unda gerçekleştirilir.

Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar için ödemeler ayın 20'sinde yapılır.

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar için ödemeler ayın 21'inde gerçekleşir.

 

 

Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar için ödemeler ayın 22'sinde yapılır.

Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar için ödemeler ayın 23'ünde gerçekleştirilir.

Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar için ödemeler ayın 24'ünde yapılır.

Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar için ödemeler ayın 25'inde gerçekleşir.

Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar için ödemeler ayın 26'sında yapılır.

 

4B BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞLARI ÖDEME TAKVİMİ

 

Tahsis numarası son rakamı 9, 7 ve 5 olanlar için ödemeler ayın 25'inde gerçekleşir.

 

Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar için ödemeler ayın 26'sında yapılır.

Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar için ödemeler ayın 27'sinde gerçekleştirilir.

 

Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar için ödemeler her ayın 28'inde gerçekleşir.

 

 

"HABER MERKEZİ"

 

 

 


04.01.2024 09:59