Emeklilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel bin TL destek sağlanacağı bildirildi. İşte detaylar...

Cumhuriyetimizin 100'ncü yılına özel olarak emeklilere bir kereye mahsus olmak üzere verilecek 5 bin liranın ardından sevindirici bir haber daha geldi. Emeklilerin hesabına her ay bin TL yatırılacağı öğrenildi.

ALPARSLAN DİYARI- Kök aylık hesaplaması nedeniyle maaşlarına zam gelmediği için açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veren emeklilerin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla özel bir destek paketi oluşturuldu. Belli kriterlere uyan emeklilere özel olarak sunulan paket sayesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100 yılına özel bin TL destek sağlanacak.

 


Ayrıca emekli olmayıp 65 yaş üstü yaşlılık aylığı alanlarda bu ikramiyeden yararlanacak. 65 yaşını dolduran emeklilere yönelik başlatılan çalışmadan maaşı 8 bin TL’nin altında olan emekliler yararlanacak.

 

HER AY HESAPLARA YATACAK

 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel olarak, emeklilere ödemeye karar verdikleri yardımın her ay düzenli bir şekilde yapılmasını hedeflediklerini söyledi.

 

Başkan Tarhan, “Mezitlimiz Türkiye’nin en hızlı gelişen ilçelerinden birisi. Mezitlimizin nüfusu 226 bin, bu nüfusun 5’de 1’i kadar emekli yaşıyor. Belediyemizin temel hizmetlerinin yanında halkımızın ihtiyaç duyduğu sosyal ve ekonomik sorunları da her zaman ön planda tutuyoruz. Emeklilerimizi düşünmek zorundayız. Toplumumuzun en büyük sıkıntılarını emeklilerimizin çektiğini çok iyi biliyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 100. yılına özel yapacağımız maddi destek, özellikle ekonomik zorluklarla mücadele eden emekliler ve 65 yaş alığı alanlar için bir küçük ölçüde de olsa can suyu olacaktır. Bu rakamın yeterli olmadığını biliyoruz. Önümüzdeki hedefimiz bu yardımın her ay emeklilerimize ödenmesi yönünde olacaktır” diye konuştu.

 


Haber Mersin’in Mezitli ilçesinde ikamet eden yaklaşık 45 bin emekli arasında memnuniyetle karşılandı.

 


HABER MERKEZİ

 

 


 


18.10.2023 15:56