Ehliyeti olanları sevindirecek haber geldi! Ulaştırma Bakanlığı harekete geçti: Artık bu aracı da kullanabilecekler

İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütülen ortak çalışma sonucunda alınan yeni karara göre, B sınıfı ehliyet sahibi olanlar artık bu aracı da kullanabilecek.

 

 

 

ALPARSLAN DİYARI-B sınıfı trafik ehliyetine sahip olanlar için yeni dönem başlıyor. İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütülen Karayolları Trafik Kanunu'na göre, B sınıfı ehliyeti olanlar için yeni değişikler yapılacak.

 

 

Bu bağlamda, 125 cc'ye kadar olan motosikletleri B sınıfı ehliyet sahiplerinin kullanabilmesine yönelik yasal düzenleme çalışmalarının yürürlüğe girmesi gündemde yer alıyor.

 

 

 

Söz konusu yasanın kesinleşmesi halinde, gereken direksiyon eğitimini tamamlayan kişiler, yeni düzenleme kapsamında sürücü belgeleri, otomatik olarak işleme sokulacak.

 

 

 

YAŞ ŞARTI OLACAK MI?

 

Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk yeni düzenlemeye ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

 

 

Öztürk, B sınıfı ehliyeti olan vatandaşların 125 cc’ye kadar motosikletleri kullanabilmesi için gerekli düzenlemenin en geç 2023 yılı sonuna kadar yürürlüğe girmiş olması gerektiğine değindi.

 

 

Bu işlemden faydalanmak için B sınıfı ehliyet sahiplerinin belirli bir eğitim almaları gerektiği konusuna vurgu yapan Öztürk, düzenlemenin yürürlüğe girmesi halinde sürücü kurslarının koordineli olarak çalışmalar yapılacağını söyledi.

 

 

 

Ancak, 125 cc’ye kadar olan motosikletleri kullanabilmek için gerekli yerler, henüz resmi bir açıklama yapmadı.

 

 

Çalışmaların tamamlanması halinde, yeni yasanın yürürlüğe girmesi öngörülüyor.

 

"HABER MERKEZİ"

 


03.01.2024 09:47