Eğitime gönül veren öğretmenler: Malazgirt’te çocukların kahramanı oldular

Kışın soğuk yüzünü göstermeye başladığı günlerde, Öğretmen Hasan Kartal’ın kışlık bot, mont, kırtasiye malzemesi ve oyuncaklarla donattığı bu ziyaret, Malazgirtli çocuklar için unutulmaz bir anıya dönüştü.

ALPARSLAN DİYARI- Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Kumrucuk İlkokulu’nda görev yapan gönüllü öğretmen Hasan Kartal ve Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde öğretmenlik yapan Yusuf Tümay Muş’un Malazgirt ilçesindeki köy çocuklarını sevindirmek için yola çıktılar ve 100 minik kalbin yüzüne kocaman bir gülümseme yerleştirdiler.

 

 

Öğretmenlerden Hasan Kartal, yaptığı bu anlamlı ziyaretin ardındaki duyguları şöyle dile getirdi:“14 yıldır köy okullarında öğretmenlik yapıyorum. Çocukların hayatına dokunmak, onlara sevgiyle bir gelecek sunabilmek en büyük hayalimdi. Köy çocukları bizler için umut demek, onların hayatına katkı sunmak için her fırsatta yollara düşüyorum. Destekçilerimizin de katkılarıyla onlara daha iyi bir eğitim ortamı sunmak için çalışıyoruz.”

 

 

ÖRNEK ÖĞRETMEN OLMANIN ÖTESİNDE BİR YÜREK

 

Kartal, bu gönüllü faaliyetleri sayesinde sadece çocukların değil, meslektaşlarının da büyük takdirini kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı, valilik ve kaymakamlıklar tarafından defalarca ödüllendirilen Kartal, “Örnek Öğretmen” unvanını taşımaya layık görüldü. Ancak o, aldığı ödüllerden çok, çocukların gözlerinde gördüğü ışığı önemsiyor. Bu projeler sayesinde, köylerdeki öğretmenlerle bilgi paylaşımında bulunarak eğitimde birlikteliği pekiştirdiklerini vurguladı.

 

 

ÇOCUKLARIN MUTLULUĞU İÇİN ANLAMLI BİR GÜN

 

Hasan Öğretmen’in bu anlamlı ziyaretine, Tüm Çocukların Derneği Kurucusu ve Başkanı Yusuf Tümay da eşlik etti. Hep birlikte çocuklarla pastalar kesilip hediyeler dağıtıldı, çocukların neşesi ve heyecanı adeta gökyüzüne ulaştı. Tümay, bu tür projelerin ülke genelinde yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çekerek, "Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Her birine dokunmak, onların yüzündeki gülümsemeye sebep olmak, insanın ruhunu besleyen en güzel duygu" dedi.

 

 

YENİ PROJELER YOLDA

 

Hasan Kartal ve ekibi, bu tür ziyaretleri sık sık yaparak köy okullarında okuyan çocukların eğitim olanaklarını iyileştirmeye devam edeceklerini belirtti. Kartal, “Çocukların hayallerine dokunmak, onlara umut aşılamak bizim görevimiz. Bir çocuğun gözlerindeki ışıltı, dünyanın en büyük ödülü" diyerek gelecekteki projeleri hakkında da ipuçları verdi.

 

Bu ziyaret, Malazgirt’te çocukların mutluluğunu en saf haliyle yansıtıyor ve Hasan Kartal gibi gönüllülerin yarattığı farkın altını çiziyor.

 

 

 

HABER VEYSEL EŞİN


07.10.2024 10:00