Eğitimde Muş mucizesi: 2024 YKS yerleştirme sonuçlarıyla tarihi başarı!

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü, 2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarını görsel bir video ile kamuoyuyla paylaştı. Yapılan açıklamada, Muş'taki öğrencilerin çeşitli fakültelere yerleşme başarıları dikkat çekti.

ALPARSLAN DİYARI- Müdürlüğün paylaştığı verilere göre, 2024 YKS sonuçlarına göre Muş’tan Tıp Fakültesine 113, Diş Hekimliği Fakültesine 51, Eczacılık Fakültesine 46, Mimarlık ve Mühendislik Fakültelerine 456, Hukuk Fakültesine 76, Eğitim Fakültelerine 203 öğrenci yerleşti. Bunun yanında dört yıllık lisans programlarına 847, ön lisans programlarına ise 960 öğrenci kabul edildi.

 

Muş’un eğitimde gösterdiği bu başarı, hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin özverili çalışmalarının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, gelecekte bu başarıların artarak devam edeceğini ve Muş’un eğitim alanında adından söz ettireceğini belirttiler.

 

Muş halkı, öğrencilerin gösterdiği başarıdan gurur duyuyor ve bu başarının şehrin genel eğitim kalitesini daha da yükselteceğine inanıyor.

 

HABER MERKEZİ


13.09.2024 12:56