Eğitimciler ve Gazeteciler Malazgirt’te yemekte buluştu

Eğitim Gücü Sen Muş İl Başkanı Emrah Kaplan, Malazgirt İlçe Başkanı Osman Can Kasım, alparslandiyari.com Yazı İşleri Müdürü ,İHA Muhabiri Sami Demir, Anadolu Ajansı Muhabiri Veysel Eşin ve sendika üyeleri, eğitimcilerle bir araya gelerek yemek’te buluştu.

 

ALPARSLAN DİYARI- Toplantıda sendika çalışmaları ve eğitimdeki sorunlar masaya yatırıldı.

 

Yemekte konuşan Eğitim Gücü Sen Muş İl Başkanı Emrah Kaplan, sendika hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Kaplan, özellikle Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat'ın eğitime ve eğitimcilere verdiği öneme değinerek sendikanın misyonunu anlattı. Başkan Kaplan, sendikacılığı bir kamu hizmeti olarak gördüklerini ve sendikaların çalışanlar ile işverenler arasında köprü görevi üstlendiğini vurguladı.

 

Kaplan konuşmasında, "Sendikaların asli görevi, üyelerinin özlük, sosyal ve ekonomik haklarını savunmaktır. Sendikalar, yasal metinler ve yönetmelikler çerçevesinde çözüm üretmek ve adaleti sağlamakla yükümlüdür. Ancak ne yazık ki, ülkemizde birçok sendika bu misyonu amacından saptırmış durumda. Sendikacılık, bazı çevrelerce kişisel çıkarlar ve konfor alanları oluşturmak amacıyla kullanılmaktadır" dedi.

 

 

SENDİKALARIN BAĞIMSIZLIĞI VURGUSU

 

Sendikaların tarafsız olması gerektiğini belirten Kaplan, "Bazı sendikalar, aynı ideolojiye sahip çalışanların bir araya geldiği neredeyse siyasi parti ya da tarikat haline gelmiştir. Ancak sendikacılık ideolojilerin değil, hak savunuculuğunun merkezinde olmalıdır. Sendikalar siyaset üstü kalmalı ve sadece üyelerinin haklarını savunmaya odaklanmalıdır" diye konuştu.

 

Kaplan, mevcut sendikal yapıların çalışanların güvenini yitirdiğini, sendika üyelerinin haklarını savunmak yerine bazen onlara zarar veren yapılar haline geldiğini ifade etti. Sendika yöneticilerinin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini belirterek, "Üyeler sendikadan korkar hale gelmemeli, aksine sendika yöneticileri üyelerden korkmalıdır" dedi.

 

"SENDİKACILIK BİR KAMU HİZMETİDİR"

 

Kaplan, sendikacılığın bir kamu hizmeti olduğunu belirterek, sendikaların mevzuatlar çerçevesinde faaliyet göstermesi gerektiğini vurguladı. Devletle çalışan arasındaki ilişkinin yasalarla düzenlendiğini hatırlatan Kaplan, "Sendikalar, yasal çerçevede üyelerinin haklarını savunarak devletin işini kolaylaştıran yapılar olmalıdır. Öğretmen mutlu olduğunda öğrenci kazanır, memur mutlu olduğunda vatandaş kazanır" şeklinde konuştu.

 

Son olarak Eğitim Gücü Sen’in, sendikacılığa hak ettiği değeri kazandırmak ve ideolojilerden uzak tarafsız bir temsiliyetle hareket etmek amacıyla kurulduğunu belirten Kaplan, "Adalet pusulası ve sorumluluk bilinciyle birlikte başaracağız" diyerek sözlerini tamamladı.

 

SENDİKACILIĞA FARKLI BİR YAKLAŞIM

 

Eğitim Gücü Sen Muş İl Başkanı Kaplan’ın bu konuşması, sendikacılığın işlevi ve sendika üyelerinin karşılaştığı sorunlara dair önemli mesajlar içerdi. Eğitimciler ve gazeteciler, bu toplantıda sendikal yapılar üzerine geniş bir bakış açısı kazanırken, sendikal hareketin nasıl daha etkin hale getirilebileceği konusunda fikir alışverişinde bulundular.

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

 


02.10.2024 08:57