Dünyada 5 ülke daha adını değiştirdi: Türkiye de listede! İşte yeni isimleri...

Bir ülkenin ismini değiştirmesi oldukça nadir görülen bir durumdur ve genellikle tarihsel, kültürel veya siyasi nedenlerle gerçekleşir. Son 7 yılda 5 ülke daha ismini değiştirdi. İşte isim değişikliği yapmış olan o ülkeler…

ALPARSLAN DİYARI-İsim değişikliklerinin farklı nedenlere bağlı olarak farklı dönemlerde gerçekleştiği görülmektedir. Bu durum genellikle tarihî, kültürel veya siyasi faktörlere dayanır ve uluslararası tanınma süreçlerini gerektirir. Dünya genelinde çok nadir görülen bir durumdur ve genellikle özel koşullarda isim değişikliği meydana gelir. İşte son 7 yılda isim değişikliği yapan o ülkeler…

 

1- HOLLANDA

 

Hollanda 2019 yılında aldığı karar ile ülkenin batı kıyısını ifade eden resmi olarak kullanılan 'Holland' ismi yerine ülkenin tamamını ifade eden 'Netherlands' ismini kullanmaya başladı.

 


2- ÇEKYA

 

Çek Cumhuriyeti, 2016 yılında "Çekya" olarak yeniden adlandırıldı. Bu değişiklik, ülkenin tanıtımını kolaylaştırmak ve uluslararası alanda daha tanıdık bir isim kullanmak amacıyla yapıldı.

 

 

3- ESVATİNİ

 

2018 yılında Svaziland Kralı tarafından "Esvatini" olarak değiştirildi. Bu değişiklik, ülkenin yerel ismini kullanmayı ve bağımsızlığını vurgulamayı amaçlayarak gerçekleşti.

 

 

4- KUZEY MAKEDONYA

 

2019 yılında Makedonya, ismini Kuzey Makedonya olarak değiştirdi. Bu değişiklik, Yunanistan ile varılan bir anlaşmanın sonucuydu ve uluslararası tanıma süreçlerini etkiledi.

 

 

5- TÜRKİYE

 

Türkiye, adının diğer dillerde de "Türkiye" olarak kullanılması için yaptığı başvuruların karşılığını 2022 yılında aldı. Birleşmiş Milletler (BM), İngilizce'de "Turkey" olarak geçen ismini "Türkiye" olarak değiştirdi.
 

Haber Merkezi


17.09.2023 00:30