Doğalgaz faturasının az gelmesi için neler yapmalıyız?

Havaların soğumaya başlamasıyla birçok kişi doğalgazı açmaya başladı. Ancak akıllarda yüksek faturalar var. Peki, doğalgaz faturasının az gelmesi için neler yapılabilir? Doğalgazdan nasıl tasarruf edilir?

ALPARSLAN DİYARI- Kış mevsimine kısa bir süre kala havaların da soğumasıyla birçok yurttaş doğalgazları şimdiden açmaya başladı. Isınma sorununa karşı vatandaş kombiyi peteği yakarken bir yandan da yanacak olan cepleri düşünür hale geldi. Peki, doğalgaz faturalarının az gelmesi için neler yapılabilir? Doğalgazdan nasıl tasarruf edilir? İşte yanıtı...

 

DOĞALGAZDAN TASARRUF ETMENİN YOLLARI


Enflasyonla mücadele eden yurttaşlar bu kışı kara kara düşünmeye başladı. Vatandaş, doğalgazdan nasıl tasarruf edileceğine dair araştırma içinde girmeye başladı bile. Peki doğalgaz faturasının az gelmesi için neler yapılabilir?

 


DIŞ CEPHE YALITIMI

 


Dış cephe yalıtımı kış aylarında hem doğalgazdan büyük oranda tasarruf sağlar hem de evin ısısında önemli artışa neden olur. Binalardaki dış cephe yalıtımı veya bilinen diğer adıyla mantolama yapmak doğalgaz faturalarının az gelmesine fayda sağlar.


DOĞRU KOMBİ AYARI


Kombiler fazla enerji ve doğalgaz çekerler. Birçok ev sahibi, evi ısınınca kombisini kapatır ve böylece tasarruf ettiğini sanır. Ancak bu büyük bir hata. Bir ısı ayarlayıcı timer kullanmak daha faydalıdır. Isının yeterince sıcak olduğunda düşük derecelere inmek, düşük olduğunda yükseltmek en doğru uygulamadır. 


PERDENİZİN BOYU PETEKLERİ KAPATMAMALI

 

Evinizdeki perdeler, radyatörün üzerinde sonlandırılmalı ve asla petekleri kapatmamalıdır. Zemine kadar inip, radyatörün önünü kapatan perdeler ısı akışını önler. 

 

HER ODA İÇİN FARKLI SICAKLIK AYARI


Çocuk odalarını farklı sıcaklıkta yatak odalarını farklı sıcaklıkta tutabilirsiniz. Bunu ayarlayabilmenin en sağlıklı yöntemi termostatik vanalardır.


PETEKLERİN ÖNÜNE EŞYA KOYMAYIN

 

Petekler ve önündeki ev eşyalarını arasında en az 20-25 santim açıklık olmalıdır. Radyatörün önü kapalı olduğu takdirde yine ısı akışı engellenir ve evin ısınması bir hayli zorlaşabilir.

 

KOMBİ BAKIMINI EKSİK ETMEYİN


İki yılda bir kere kombi bakımı yapmalısınız ve petekleri temizletmelisiniz. Böylece olası bir kazayı engelleyebilir ve kombi-peteklerinizin daha faydalı çalışmasına olanak sağlayabilirsiniz. 

 

HABER MERKEZİ

 

 

 


20.10.2023 09:41:02