Dikkat doğal gaz ve elektrik sayacınız sökülebilir: Geri sayım başladı son 6 gün

1 Ocak'ta hayata geçecek olan yeni düzenleme, doğal gaz ve elektrik sayaçlarının değişimini öngörüyor. Bu değişim yapmayanların sayaçları ise sökülecek. İşte ayrıntılar...

ALPARSLAN DİYARI- Elektrik, su ve gaz sayaçlarının değişimine odaklanan Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Muayene Yönetmeliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlandı ve Resmi Gazete'de duyuruldu.

 

 

Yönetmelik, sayaçların muayenelerini ve bu süreçteki detayları belirleyerek, muayene şartlarını ve uygulanacak cezaları içeriyor.

 

 

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2019 arasında piyasaya sunulan doğal gaz sayaçlarının 2025 sonuna kadar değiştirilmesine karar verdi. Yönetmelik ise 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek.

 

 

 

Muayene için başvurular, kullanıcıların kurduğu veya anlaştığı servislere yapılacak.

 

 

 

Elektrik, su ve gaz sayaçları, farklı kontrollerle periyodik muayenelerden şikayet muayenelerine kadar farklı aşamalardan geçecek. Bu işlemler Bakanlık il müdürlükleri tarafından ücretsiz yapılacak.

 

 

 

Ancak, muayene sırasında sayaçta tip onayı olmadığı veya onayı etkileyecek bir değişiklik tespit edilirse, muayene durdurulacak ve durum raporlanacak. Sayaçların servise getirilmesi ise kullanıcıların sorumluluğunda olacak.

 

 

 

“HABER MERKEZİ”

 

 

 

 

 


25.12.2023 08:08