Dicle Elektrik Çalışanları İş Bıraktı!

İstanbul Merkezli Eksun holding bünyesinde bulunan ve 6 ile hizmet veren Dicle Elektrik şirketi personelleri telegram üzerinden 3000 kişi örgütlenerek haklarının verilmesi için çalışma başlatmıştı.

 

Dicle Elektrik Diyarbakır genel müdürlüğünde ve İstanbul Eksim Holding toplantılarda işçilerin talep ettiği 12 maddelik isteklerine karşılık sadece yol ve yemek ücretleri verdiklerini iddia ettiler.

 

Çalışanların iddialarına göre şirketin enflasyon farkı olan %35’lik yasal zammı yapmakla yetindiklerini ifade ettiler.

 

Şirketin yaptığı açıklamayı kabul etmeyen Dicle Elektrik çalışanları 6 il 49 ilçede 21.07.2023 tarihinde saat 08:00 ile 18:00 arasında iş bırakma eylemine gideceklerini ifade ettiler.

 

Telegram üzerinden örgütlenen personel sözcüsü şu ifadeleri kullandı;

 

 

Değerli çalışma arkadaşlarım herkese merhaba saygılarımla: Bugün temsilcilerle yaptığımız görüşmede yarın işe çıkmama faaliyeti göstereceğiz. Herkesin kararımız da kesin olduğumuzu bilmesi gerek. Bütün illerle beraber yarın saat 08:00 18:00 de bir günlüğüne işe çıkmama faaliyetimize göstereceğiz. Sabah herkes kartını bassın ve arıza onarım bakımın önünden il müdürlüklerine kadar alkış çalarak gideceğiz. Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz bu ekonomik sıkıntıların arasında asgari ücretle artık ölmeyeceğiz yaralanmayacağız. Hakkımızı alana kadar direneceğiz. Sendikamızdan vazgeçmiyoruz kesinlikle sendika işini de yürütmeye devam edeceğiz ama ilk işimiz bize yapılan bu haksızlığa cevap vermek olacaktır.”dedi.

 

“Haksızlık Karşında Susan Dilsiz Şeytandır”

 

Telegram sözcüsü açıklamalarının devamında,” Haksızlık karşında susan dilsiz şeytandır. Bizler, sonuna kadar hakkınızı savunacağıma söz veriyorum ve tüm ilçelerde bize destek olacaktır. Sizlere bir not veriyoruz: Bütün arkadaşlarımızdan ricamızdır! Kesinlikle slogan, hakaret, vurucu ve kırıcı tavırları sergilemeyelim. Kolluk kuvveti de dâhil olabilir belki duruma, ama kesinlikle kimseye hakaret, darp gibi girişimlerden bulunmayalım. Güvenlikçi arkadaşlara dokunmayalım sizden tek ricamız budur. Hak yolunda çıktığımız davamızda zaferle ayrılana kadar hakkımızı alana kadar direniyoruz, direneceğiz ve mutlaka kazanacağız. “dedi.

 

Greve gitmeye hazırlanan personeller taleplerini basın açıklaması ile teker teker  sıraladılar;

 

1) Sendikaya üye olmak

2) Asgari ücret +%60 net ücret

3) Yol ve yemek ücretlerinin devletinin belirlediği birim üzerinden ücretlendirilmesi

4) Gece vardiyası +%15 ek ücret

5) Ekip şefi farkı

6) Ayda bir maaş ikramiye

7) Şoförlük için ek ücret

8) Banka promosyonu

9) Ramazan ve kurban bayramı promosyonu

10) Mesai ücreti artışı ve resmi tatil mesai ücreti

11) Okul, evlilik, doğum ve yakıt yardımı

12) Saha personelleri yıpranma ek ücreti


21.07.2023 15:29