Devlete borcu gecikenler dikkat! İki katı ödeyeceksiniz

Trafik cezası, MTV ve gelir vergisinde gecikme zammı oranları yüzde 2.5’ten 3.5’e yükseltildi. Resmi Gazete’de yayımlanarak bugün yürürlüğe giren karar ile devlete karşı cezası olanlar artık daha fazla ödeyecek.

ALPARSLAN DİYARI- Kamu alacakları için uygulanan gecikme zammı oranına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, trafik cezaları, pasaport ve ehliyet ücretleri, vergi düzenlemeleri ve MTV gibi devlete yapılan birçok ödemede fiyatlar arttı.


Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyon verileri sonucunda belirlenen yeniden değerleme oranının yanı sıra, devlete karşı ödenecek borçlar için uygulanacak gecikme faizine hükümet karar verebiliyor. Yapılan yeni düzenleme ile gecikme zammı oranı yüzde 2.5'ten yüzde 3.5'e yükseltildi.


RESMİ GAZETE KARARLAR YAYINLANDI

 

14 Kasım tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararlar bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Buna göre son olarak 21 Temmuz 2022 tarihinde yapılan yüzde 1 oranındaki artışla 2.5 seviyesine getirilen gecikme faizleri, bugünden itibren yüzde 3.5'e yükseltildi.

 


Ödenecek olan oranın, devlete karşı ödenmesi gereken, yapılandırılmamış ve son ödeme tarihi geçmiş tüm borçlar için geçerli olacağı duyuruldu.

 

HABER MERKEZİ

 


14.11.2023 12:35