Deterjana hile karıştı!

Deterjan deyip geçmeyin. Sonunda bunun bile sahtesini yaptılar. Peki sahte deterjan nasıl anlaşılır? Deterjanın sahte olup olmadığını nasıl anlarsınız?

ALPARSLAN DİYARI- Deterjanın sahte olup olmadığını aşağıda belirttiğimiz yöntemlerle kolaylıkla anlayabilirsiniz. Peki sahte deterjanın vücuda ne gibi zararları var...

 

Sahte deterjan ile yıkanan kıyafetleri eğer vücudunuz ile temas ettirirseniz vücutta tahriş, kızarıklık, kuruluk, deri soyulması ve vücut lezyonlarının meydana gelmesi büyük ihtimal.

 

Deterjandaki dolandırıcılığa karşı dikkatli olmak gerekiyor. Haberimizde bahsettiğimiz bu yöntemler sayesinde deterjanın sahte olup olmadığını kolaylıkla anlayacaksınız.

 

SAHTE DETERJAN NASIL ANLAŞILIR?

 

Deterjanın sahte olup olmadığını anlamanın aslında çok basit yöntemleri mevcut. İlk olarak deterjanın fiyatını karşılaştırmalısınız. Eğer deterjanın fiyatı piyasanın altındaysa, büyük olasılıkla o deterjan sahtedir.

 

SERİ NUMARASINA DİKKAT

 

Deterjanın sahte olduğunu gösteren bir diğer unsur, deterjan paketinin üzerinde bulunan seri numaralardır. Eğer aldığınız markadaki tüm deterjanların seri numarası aynıysa, böyle bir durum mümkün olmadığında, deterjanın sahte olma ihtimali çok yüksektir.

 

DETERJAN PAKETİNİ AÇTIKTAN SONRA DİKKAT ETMENİZ GEREKİYOR

 

 

Deterjanın sahte olduğunu anlamak için, deterjan paketini açtıktan sonra dikkat etmeniz gereken bir unsur var. Sahte deterjanların yapısı, irili ufaklı ve topaklıdır.

 

Kaliteli deterjanın formu kadifemsidir. Aynı zamanda deterjanın sahte olduğunu, kokusundan da anlayabilirsiniz.

 

GERÇEK DETERJAN KOKUSU

 

Gerçek deterjanların kokusunu çoğunlukla ayırt etmek mümkün. Gerçek deterjanların kokusu ne kadar zaman geçse de kokusu değişmez. Sahte deterjanı açar açmaz etrafa keskin ve kötü bir koku yayılır. Ayrıca zaman içerisinde değişecek olan kokuya dikkat etmek gerekiyor.

 

“HABER MERKEZİ”

 


08.12.2023 15:25