Depremzedelere 50 Bin Tl Bağışladı

Depremzedelere 50 Bin Tl Bağışladı

Malazgirtli Hayırsever vatandaş koca yürekli 83 yaşındaki Hacı Refik Aldırmaz, yüz yılın depremi olarak kabul edilen ve 10 büyük il merkezinde büyük yıkımlar yapan Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen depremzedelere 50 bin TL bağış yaptı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem çevredeki 10 ili etkiledi. Depremin ardından yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları sürerken, depremzedeler için yardım kampanyaları da devam ediyor.

Muş Malazgirtli Hayırsever vatandaş koca yürekli 83 yaşındaki Hacı Refik Aldırmaz da bağış çağrılarına kayıtsız kalmadı.

Malazgirt ilçesinde kendi imkânlarıyla cami, kur’an kursu ve lojmanı ve daha birçok hayır ve hasenatta bulunan Hacı Refik Aldırmaz,  Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremde ve çevredeki 10 ilde yaşayan depremzedelere 50 bin TL bağışta bulundu.

Malazgirt Müftlüğü aracığıyla depremzedelere ulaştırılmak üzere 50 Bin liralık nakdi yardımı Türkiye Diyanet Vakfına bağışladı.

Yardım makbuz karşılığı bizzat olarak Türkiye Diyanet Vakfı hesabına yatıran İlçe Müftüsü DR. Emrah Demirtaş, hayırsever vatandaşın yaptığı anlamlı bağışın zor günlerimizde birlik ve beraberliğimize, yardım ve dayanışmamıza örnek olduğunu belirterek, hayırsever Hacı Refik Aldırmaz’a teşekkürlerini belirterek teşekkür belgesi takdim etti.

Hayırsever Hacı Refik Aldırmaz, “Ne yazık ki depremde birçok vatandaşımız yaşamını yitirirken birçoğu da yaralandı. Bu kardeşlerimizin yaralarına bir nebze de olsa merhem olabilmek için 50 bin TL bağışta bulunduk. İnşallah en kısa sürede o bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız bu depremin yarattığı tahribatı üzerlerinden atarlar” dedi.

 


10.02.2023 14:47