DAKA yönetim kurulu Hakkari'de toplandı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu'nun aralık ayı toplantısı Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik’in başkanlığında yapıldı.

ALPARSLAN DİYARI- Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) 2023 yılı son yönetim kurulu toplantısı Hakkari Valiliği Toplantı salonunda gerçekleştirdi. Dönem başkanı Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik başkanlığında düzenlenen toplantıya, Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Muş Valisi Avni Çakır, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Bitlis İl Genel Meclis Başkanı Cemalettin Kinç, Muş İl Genel Meclis Başkanı Sait Yıldırım, Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan, Hakkâri Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ve DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray katıldı.

 

 

Toplantıda konuşan Vali Çelik, yılın son ayında yapılan DAKA toplantısının hayırlara vesile olmasını diledi. Sağlık Bakanı Koca, Hakkari'deki bu görüntüleri paylaştı Bölgenin potansiyeli, ekonomisi, yatırım fırsatları ve kalkınma hedeflerine de değinilen toplantıda Vali Çelik, geniş bir vizyon bakış açısına sahip olmanın ve somut projeler ortaya koymanın önemini vurgulayarak, toplantı katılımcılarına çalışmaları ve katılımları için teşekkürlerini iletti. Toplantıda Hakkari, Van, Bitlis ve Muş'ta uygulanan projeler, sağlanan destek programları ile 2024 yılında gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar ele alındı.

 

 

DAKA Genel Sekreteri Halil İbram Güray, basına kapalı olarak devam eden toplantıda kurul üyelerine bilgi verdi. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, 2009 yılından bu yana Hakkari, Bitlis, Muş ve Van illerinde tarımdan turizme, eğitimden, sanayi altyapısına kadar bir çok alanda programlar, projeler ve farklı destek mekanizmalarıyla bölgenin kalkınmasına öncülük ediyor. 

 

“HABER MERKEZİ”

 

 


08.12.2023 09:26