Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması

Erdoğan: Aman ha, pazar günü bir kazaya meydan vermeyelim

 

Erdoğan: Aman ha, pazar günü bir kazaya meydan vermeyelim

Mardin'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçime kadar çevremizde hala tereddütlü olan varsa, onu da ikna edip mutlaka sandığa götüreceğiz. Aman ha, pazar günü bir kazaya meydan vermeyelim" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de partisinin 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda düzenlediği mitingde konuşma yaptı.

Kızıltepe ilçesinden daha yüksek bir oy oranı beklediğini söyleyen Erdoğan, "Kızıltepe bu seçimlerde patlıyor mu? Özel takip edeceğim bakalım Kızıltepe'den nasıl bir ses gelecek" diye konuştu.

Seçmenlerden en az bir kişi AK Parti'ye oy vermeye ikna etmelerini isteyen Erdoğan, "Seçim gününe kadar çevremizdeki akrabalarımızdan, eşimizden, dostumuzdan hala tereddütlü olan varsa, onu da ikna edip mutlaka sandığa götüreceğiz. Aman ha, pazar günü bir kazaya meydan vermeyelim" dedi.

KIZILTEPE'Yİ ÖZEL OLARAK TAKİP EDECEĞİM'

"Dinlerin, dillerin, medeniyetlerin beşiği, Mezopotamya'nın incisi Mardin bugün bir başka güzelsin. Kızıltepe bu seçimlerde patlıyor mu? Özel takip edeceğim bakalım Kızıltepe'den nasıl bir ses gelecek. Mardin'in güzelliklerini saymaya kelimeler yetmiyor. Biz bu kadim coğrafyada, Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Sünni'siyle, Alevi'siyle, velhasıl tüm farklılıklarımızla, inşallah kıyamete kadar birlikte yaşayacağız. İttihadımız itikadımızdan gelir, insanlığımızdan gelir. Bunun için bizim teröre asla müsamahamız yoktur."

"Terörle bağı olanın milletimizle bağı olmaz. Terörle iltisakı olanın milletimizle iltisakı olmaz. Terörü Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Bestler Deresi'nde gömdük mü? Ne gerekiyorsa yaptık, yapacağız. Terörle ittifakı olanın milletle ittifakı olamaz. Yavrularımızı ailesinden, okulundan, geleceğinden koparıp eline silah vererek katil yapanları da ellerindeki kanlarıyla onları meşrulaştırmaya çalışanları da milletimiz affetmez. Buradan hep beraber seslenelim, bu HDP ve yandaşlarına biz ülkemizi böldürmeyeceğiz. Onun için ne diyoruz: Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız."


10.05.2023 20:52