Çin'den gelen bir haber borsadaki bu hisseleri uçurdu

Milyonlarca yatırımcıyı tedirgin eden yeni bir gelişme yaşandı. Çin'den gelen haber borsadaki hisselerde artışa neden oldu.

ALPARSLAN DİYARI-Son aylarda Çin'deki hastanelerin solunum yolu rahatsızlığı şikayetiyle başvuran hastalarla dolması, yeni bir salgın endişesini beraberinde getirirken, borsadaki bazı hisseler de tavan yaptı.

 

Ünlü ekonomist Barış Soydan, Çin'de yeni bir salgın iddiası sonrası tavan yapan hisseleri açıkladı.

 

Soydan, "Çin'deki yeni salgına dair haberler üzerine borsadaki ilaç ve sağlık firmalarının bir çoğu tavan oldu bir kısmı da tavana yaklaştı. Ne derece ciddi bir salgın, çok tartışmalı" dedi.

 

 

İşte tavan yapan o hisseler:

 

 

ECZYT %+10,00

ANGEN %+9,99

TRILC %+9,99

RTALB %+9,97

EKOS %+9,95

BINHO %+9.95

AGROT %+9,95

VERTU %+9,93

EMNIS %+9,53

APYKSF2 %+8,70

SAMAT %+8,21

 

ÇİNDE YENİ SALGIN İDDİASI

 

Çinli yetkililer, ülkenin kuzey bölgelerinde zatürree salgınının ortaya çıktığını açıkladılar. Salgının grip ve solunum yolu enfeksiyonlarıyla ilişkilendirildiğini belirtirken, soğuk hava dalgasının da hastalıkta etkili olduğunu vurguladı.

 

Dünya Sağlık Örgütü, konuyla ilgili Çinli kurumlardan daha fazla veri talep ederken, insanların enfeksiyon riskini azaltmak için adımlar atmaları çağrısında bulundu.

 

Özellikle çocuklarda zatürree vakalarının arttığı belirtilirken, hastalığın etkili olduğu bölgelerde okulların kapatıldığı ve öğretmenlerde de hastalık görüldüğü bildirildi.

 

HABER MERKEZİ


24.11.2023 14:03