Çiftçilere Destek Verilecek! Başvurular Ekim Sonunda Başladı  

Üreticilere destek olabilmek için ekim ayının son günlerinde de ülke genelindeki çeşitli belediyeler bilgilendirme metinleri yayınlıyorlar.

 

 

ALPARSLAN DİYARI-Ekim ayının son gününe kadar Tarım ve Orman Bakanlığı farklı alt başlıklardan oluşan çeşitli tarımsal destek ödemelerini ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktardı. Tarımsal destek ödemeleri belirli bir takvime göre çiftçilere verilirken, ekim ayının ilk günlerinde mazot ve gübre desteği de iletildi.

 

 

Söz konusu tarımsal desteklerin yanı sıra, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bugün itibariyle yaptığı açıklamada yaş çay üreticilerine ödemelerin yarın gerçekleşeceğini belirtti. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ekim ayı boyunca sağladığı desteklere ilişkin araştırmalar kasım ayı öncesinde hız kesmeden devam ederken, ülke genelindeki farklı belediyeler de çiftçilere destek olabilmek için çeşitli projeler hayata geçiriyorlar.

 

 

Ekim Ayı Çiftçilere Destek

 

Son olarak geçtiğimiz hafta cuma günü altı farklı alt başlıktan oluşan ekim ayının dördüncü tarımsal destek ödemesi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelindeki çiftçilere iletilmişti. Tarımsal destek ödemesinin yanı sıra, belediyeler de çiftçilere destek olmak için projeler hayata geçiriyorlar. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyetin 100. yılında genç çiftçilere 1923 adet silaj desteği verilecek. Kırsal kalkınmanın geliştirilmesi amacıyla 40 yaş altı yetiştiricilere verilecek olan ailaj desteği için başvurular 29 Ekim tarihinde başladı ve 17 Kasım'a kadar devam edecek.

 

 

 

Tarım Bakanlığı Tarımsal Destek Ödemeleri Kasım 2023

 

Kasım ayına çok az bir süre kala, önümüzdeki ay Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçilere ileteceği tarımsal destek ödemeleri merak ediliyor. Tarımsal destek ödemelerinin hangi tarihte hesapları aktarılacağı ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı açıklamada bulunmadı ancak ekim ayında ve geçtiğimiz süreçte gerçekleşen ödemeler baz alınarak yapılan çeşitli tahminlere göre kasım ayında da cuma günleri tarımsal destek ödemelerinin iletilmesi bekleniyor. Farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemeleri kasım ayı boyunca çiftçilere iletindikçe, bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak.

 

HABER MERKEZİ


31.10.2023 09:19