Bulanık'ta yaşayan engellilerin umudu oldu

​​​​​​Türkiye Bulanıklılar, Eğitim, Kültür, Sevgi, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TümBulSevDer) tarafından Muş’un Bulanık ilçesinde tekerlekli sandalye dağıtımları durmadan devam ediyor.

 

ALPARSLAN DİYARI-Bursa’da faaliyet yürüten Türkiye Bulanıklılar, Eğitim, Kültür, Sevgi, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TümBulSevDer) Başkanı Selahattin Turan tarafından getirilen tekerlekli sandalyeler arabalarla ev ev dolaşılarak dağıtımları yapılıyor.

 

“BULANIK’TA SANDALYESİZ ENGELLİ VATANDAŞIMIZ KALMAYACAK”

 

Bulanık ilçesinde ikamet eden ihtiyaç sahibi engelli, yaşlı vatandaşların umudu olan Selahattin Turan, Bursa’da faaliyet gösteren ve Türkiye’nin birçok bölgesine yardımlar ulaştıran TümBulSevDer derneğine gelen bağışlarla aldıkları gıda, giyim, tekerlekli sandalye, sokak hayvanları için mama ve bir çok ihtiyaç malzemesi ürünleri dağıtmakla adından söz ettiriyor.

 

Başkan Turan, beraberinde getirdiği tekerlekli sandalyeleri köy köy, bucak bucak dolaşarak engelli bireylere dağıtarak onların gönüllerine dokunmaya devam etti.

 

Bulanık ilçesi Rüstemgedik Beldesine bağlı bağlı Şehit Tahir(Kuştiyan) Köyünde 2 engelli kardeş Umut ve Ramazan Topçu’yu sevindiren Başkan Turan, engelli bireylerin gönüllerine dokunmaya devam edeceklerini söyledi.

 

10 kişilik ailenin 2 engelli bireylerinden olan Ramazan (24) ve Umut (25) Topçu kardeşler tekerlekli sandalyelerine kavuşurken heyecanları ve mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

 

İki kardeşe sandalyelerini veren Başkan Turan ve İş İnsanı Cevdet Ayhan Çelik, gençler ile birlikte en tekerlekli sandalye yarışı yaptılar.

 

Engelli iki kardeş ömürleri boyunca yaşadıkları en mutlu günü yaşatan Başkan Turan ve dernek bağışçılarına kendi bildikleri dilde teşekkür ettiler.

 

İlçedeki engelli bireylerin umudu olan Başkan Turan, "Sosyal sorumluluk projeleri çevresinde sosyal farkındalık ortaya koymaya devam ediyoruz. Engelli kardeşlerimiz sevindirme adına gönülden gönüle köprüler kurmaya devam ediyoruz. Bugün iki güzel kardeşimizi ziyaret ettik. Bursa’dan onlara engelli sandalyelerini getirttik. Ramazan ve Umut kardeşimizin hediyelerini takdim ettik. Hepimizin bir engelli adayı olduğunu düşünerekten, en büyük engelinde sevgisizlik engeli olduğunu düşünerekten sevgi tohumları ekmeye devam ediyoruz. Gönül köprüleri kurmaya devam ediyoruz. Sağ olsunlar Bursa’dan dernek istişare meclis kurulu Başkan vekilimiz üyelerimiz Burhan Serbest kardeşimizin göndermiş olduğu engelli sandalyelerimizden ikisini bu kardeşlerimize dağıttık. Sağ olsun Ayhan Çelik dostumuza da şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

 

Bulanıklı iş insanı Ayhan Çelik ise "Bir Bulanıklı vatandaş olarak ilçeye yaptığı yardımlar ve engelli kardeşlerimizin yüzleri güldürmesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

HABER MERKEZİ

 


16.08.2023 13:15