Bulanık’ta Sokak Hayvanları İçin Barınak Yapılacak 

Bulanık’ta Sokak Hayvanları İçin Barınak Yapılacak 

Muş’un Bulanık ilçesinde (TÜMBÜLSEVDER) Türkiye Bulanıklılar Eğitim Kültür ve Sevgi̇ Derneği̇ öncülüğünde ‘Bulanık Sokak Hayvanları Barınaksız Kalmasın’ isimli yeni bir projeye daha hayata geçirmek için ilk adımlar atıldı. 

Muş’un Bulanık ilçesi ve birçok yerde büyük projelere imza atan Tümbulsevder Derneği Başkanı Selahattin Turan ‘Bulanık Sokak Hayvanları Barınaksız Kalmasın’ projesi kapsamında sokak hayvanlarının bakım, tedavi ve rehabilitasyonu için hayvan barınağı yapımı için hazırladığı dilekçeyi Bulanık Belediyesine sundu. 

Kış aylarının çetin geçtiği İlçede soğuk hava şartları nedeniyle yaşam şartları zorlaşan sokak hayvanları için kurulması düşünülen barınakta, toplanacak sokak hayvanları bakım altına alınıp, Bulanık Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından tedavi ve rehabilitasyonu yapılması hedefleniliyor. 

Tümbulsevder Derneği Başkanı Selahattin Turan, derneğin sosyal medya hesaplarından açıklama yaparak hem sokak hayvanlarımız kışın sıcak bir yuvaya kavuşacak hem de okula giden çocuklarımız sokak köpeklerinin saldırılarına maruz kalmadan okullarına gidip gelecekler dedi. 

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

 

 


07.09.2022 16:31