Bulanık’ta şehir merkezinde görüldü: Vatandaşlar nöbette!

Gündüz ortasında Muş’un Bulanık ilçesi merkezinde sürü halinde domuz görüldü.

ALPARSLAN DİYARI- Muş'un Bulanık ilçesi merkezinde gündüz vakti sürü halinde dolaşan domuzlar vatandaşları şaşkına çevirdi. Yerel halk, bu beklenmedik manzarayı hayretle izlerken, birçok kişi cep telefonlarıyla o anları kaydetti.

 

 

 

Domuz sürüsünün ilçenin merkezine kadar inmesi, özellikle çiftçiler arasında endişeye neden oldu. Bölgedeki tarlalara zarar veren domuzlar, mahsullerin zarar görmesine yol açarak ekonomik kayıplara neden oluyor. Çiftçiler, domuzların tarlalara verdiği zarar nedeniyle ciddi maddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade ediyorlar.

 

 

O ANLARI ANLATTI

 

 

Bulanık’ta çiftçilik ile uğraşan Gürkan Gül, son günlerde yaşanan domuz istilalarına çözüm aramak için gece gündüz tarlalarımızın başında nöbet tutuyoruz. Dedi.
 Onlarca domuzun beraber hareket ederek sürü halinde gezdiğini belirten Gül, genelde gece saatlerinde tarlalara dadanan domuz sürüleri son günlerde gündüz vakti evlerin yanından geçerek tarlalara girip zarar veriyorlar. Dedi.

 

 

 


Vatandaşlar, yetkililerden bu duruma acilen bir çözüm bulmalarını talep ediyor. Bölgedeki domuz popülasyonunun kontrol altına alınması ve tarım alanlarının korunması için gerekli önlemlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

 

 

Bu beklenmedik olay, doğanın insanlar üzerindeki etkisini bir kez daha gözler önüne sererken, doğal yaşamın dengesi ve insan faaliyetlerinin uyum içinde olması gerektiğini hatırlatıyor.

 

 

VEYSEL EŞİN


 


04.08.2024 13:13