Bulanık MYO’da anlamlı panel: Peygamberimiz tüm insanlara rehberdir!

Muş Bulanık MYO’da "Peygamberimiz ve Şahsiyetin İnşâsı" paneli düzenlendi. Panel Bulanık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İrşad Sami Yuca’nın açılış konuşmasıyla başladı.

ALPARSLAN DİYARI- Bulanık Meslek Yüksekokulu, paydaşları olan Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bulanık İlçe Müftülüğü iş birliğiyle "Peygamberimiz ve Şahsiyetin İnşâsı" konulu bir panel düzenledi.

 

 

Panele Bulanık MYO'nun akademik personeli ve öğrencilerinin yanı sıra, Bulanık Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencileri, Bulanık İlçe Müftülüğü’ne bağlı sivil toplum temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

 

Panel Bulanık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İrşad Sami Yuca’nın açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Yuca etkinliğin önemine değinerek, bu tür organizasyonların toplumun manevi değerlerini hatırlatma ve geleceğe yönelik bir vizyon oluşturma açısından büyük katkı sağladığını belirtti.

 

 

Panelde konuşmacılardan Doç. Dr. Mehmet Salmazzem, Hz. Muhammed’in şahsiyetine odaklanarak, onun adalet, merhamet, eşitlik ve insan haklarına saygı gibi belirgin özelliklerini vurguladı. Doç. Dr. Salmazzem, bu değerlerin günümüz insanına rehberlik edebilecek nitelikte olduğunu belirterek konuşmasını tamamladı.

 

İlçe Müftüsü Abdurrahman Gündüz ise Hz. Muhammed’in aile hayatı üzerine yaptığı konuşmada, aile değerlerinin İslam toplumu açısından önemine değindi. Gündüz, Hz. Muhammed’in aile içi ilişkilerde gösterdiği sevgi, saygı ve hoşgörünün, çağdaş dünyada da örnek alınması gerektiğini ifade etti.

 

Panelin sonunda Bulanık MYO Müdürü Prof. Dr. İrşad Sami Yuca, konuşmacılara teşekkür belgelerini takdim etti ve etkinliğe desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican başta olmak üzere katılan herkese teşekkürlerini ileterek paneli sonlandırdı. Prof. Dr. Yuca önümüzdeki süreçte seminer ve panel etkinliklerinin daha sık gerçekleştirileceğini müjdeledi.

 

Kaynak: Alparslandiyari.com Haber Merkezi

 

 


11.10.2024 02:31