Bulanık Kaymakamlığı'ndan ortaokul öğrencilerine Ahlat gezisi: Her Yolculuk Bir Hazine projesi

Bulanık Kaymakamlığı, "Her Yolculuk Bir Hazine" projesi kapsamında ilçedeki ortaokul öğrencilerine yönelik anlamlı bir Ahlat gezisi düzenledi.

 

ALPARSLAN DİYARI- Bu gezi sayesinde öğrenciler, hem tarihi mekanları görme hem de kültürel mirası yerinde tanıma fırsatı buldular.

 

 

TARİHE YOLCULUK

 

Ortaokul öğrencileri, Ahlat’ın zengin tarihi ve kültürel mirasıyla buluştukları bu gezide, bölgenin tarihî yapıları ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgilendirildi. Ahlat, özellikle Selçuklu dönemine ait eserleri ile bilinen önemli bir merkez olması sebebiyle öğrencilerde büyük bir hayranlık uyandırdı.

 

 

EV SAHİPLERİNE TEŞEKKÜR

 

Bulanık Kaymakamlığı, gezinin ardından yaptığı açıklamada, misafirperverliklerinden dolayı Ahlat Kaymakamlığı ve Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkürlerini iletti. Bu iş birliğinin, öğrencilerin tarihi ve kültürel değerleri yerinde öğrenmelerine büyük katkı sağladığı ifade edildi.

 

Bulanık Kaymakamlığı, "Her Yolculuk Bir Hazine" projesiyle, gençlerin tarihi ve kültürel birikimlerini artırmaya yönelik gezilere devam edeceklerini belirtti.

 

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

FOTO: (X)


24.10.2024 09:39