Bulanık kadın futbol takımı ilk maçına çıktı! Oynadıkları futbol şaşırttı…

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Muş’un Bulanık Bilican spor tarafından, ilk kadın futbol takımı kuruldu.

 

ALPARSLAN DİYARI- Adı "Bulanık Bilican spor Kadın Futbol Takımı" olarak belirlenen ekip, yaşları 15 ile 18 arasında değişen 25 futbolcudan oluşuyor.

 

 

Bulanık Bilican Spor Kadın Futbol Takımı Başkanı Veysi Yılmaz, yaptığı açıklamada, takımı 2 ay önce oluşturmaya başladıklarını söyledi.

 

İlçede ilk kez bir kadın futbol takımının kurulduğunu aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

 

"Takımımız, öncelikle birkaç tane hazırlık maçı yapacak ve ardından Kadınlar 3'üncü Ligi'nde mücadele edecek. Muş’un kadın futbol takımı olan tek ilçesi. Takımızın kurulmasına vesile olan ve çok büyük destekleri olan Kaymakamız ve Belediye başkan Vekilimiz Sayın Oğuzhan Ocak’a çok teşekküre ederim. kadınların futbolda da söz sahibi olması çok önemlidir. Hayırlı olsun." dedi.

 

 

Bulanık Bilican spor Kadın Futbol Takımının  kurulmasında büyük caba gösteren Başkan Yardımcısı Galip Kılınç ise,” Kaymakamız ve Belediye başkan Vekilimiz Sayın Oğuzhan Ocak’a Bulanık halkı adına çok teşekküre ederim. İlçemizin ilk kadın futbol takımın kurulmasına vesile oldu. Kadınların her ortamda sosyalleşmesi acısından çok önemli bir adım attı. Bizler bulanıklı vatandaşlar olarak kendisine çok teşekkür ediyoruz.”dedi.

 

 

 

Bulanık Bilican Spor kulubü kaptanı Zelal Aralı ise, "Bulanık ilçesinde kadınlar için böyle bir takımın kurulması bilzer için çok amlamlı oldu. bu ilk maçımızda biraz zorlandık ama çok güzel bir musabaka oldu. Bulanık ilçesinde kadınlara önem veren onları her ordamda yer veren başta Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Oğuzhan Ocak olmaz üzere, Başkanımız Veysi Yılmaz beye çok teşekkür ederim."dedi.

 

Bulanık ilçesinin ilk kadın futbol takımı ilk hazırlık maçını Kadınlar 3'üncü Ligi'nde mücadele eden Ağrı Sosyal Politikalar Gençlik Spor Kulübü ile yaptı.

 

Bulanık Belediyespor Kadın Futbol Takımı İlk hazırlık maçını 3-0 kaybetti.

 

 

"HABER: KADER AKÇİL"


11.12.2023 12:55