Bu sene Muş Bal Liginde şenlik var 12 takım 3.Lige yükselecek

(ASKF) Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Muş Şube Başkanı Kemal Türkan,( TFF) Türkiye Futbol Federasyonuna, Bölgesel amatör lig takımları ve alt yapı takımlarına sağladıkları destek ve yenilenen statü içeriğinden dolayı teşekkür ediyorum dedi..

ALPARSLAN DİYARI- Toplamda bu yıl 12 takım 3.lige yükselecek. Daha önce play-off mücadelelerindeki uzun ve yoğun finallerin yaşandığı Bölgesel amatör lig de bu yıl üst ligleri hesap eden takımlar için heyecan dorukta.

 

TFF Yönetim Kurulu'nun 26.08.2024 tarih ve 16 sayılı toplantısında alınan kararla 2024-2025 Sezonu Bölgesel Amatör Lig Müsabakaları Statüsü yayınlandı.

 

 

STATÜ TAMAMEN DEĞİŞTİ

 

10 Grup Birincisi doğrudan TFF 3. Lige yükselecek (10 Takım).

 

İstanbul grubu harici 9 Gruptan ikinci sırada bitiren 9 takım ile yine İstanbul grubu hariç 9 grupta bulunan en iyi üçüncü konumunda ki 7 takım olmak üzere 16 takım arasından 1 takım play-off Eleme sistemiyle 3.Lige yükselecek.

 

 

İstanbul grubunda 2-3-4-5. Sıradaki takımlar arasında oynanacak play-off maçları sonucu 1 takım 3.Lig'e yükselecek.

 

 

 

 

Toplamda 12 Takım TFF 3. Lig'e yükselecek.

 

ASKF Muş Şube Başkanı Kemal Türkan TFF’ye Teşekkür Etti

 

Statünün 160 amatör lig takımına kazandırdığı ve sağladığı faydalara değinerek Türkiye Futbol Federasyonuna ülke futbolunun gelişimi açısından almış olduğu kararlardan dolayı teşekkürlerini ileten Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Muş Şube Başkanı Kemal Türkan, yeni statünü gerçekten iç açıcı. Geçen yıl Türkiye Futbol Federasyonunun takımlara katkısı 100 Bin TL iken bu yıl bu rakam 1 Milyon 100 Bin TL oldu. Federasyonun amatör liglere bakış açısı son derece özel. Bir üst lige yükselme sistemi cazip bir hale dönüştürüldü. Rekabet ortamının güçlenmesini sağladı. Desteklerle ve yeni düzenlemelerle gelecek yıllarda ülke futbolundan kaliteli futbolcuların yer aldığını görebileceğiz. Süreç tamamen tüm maçların final havasıyla geçmesini sağlayacaktır. Alt yapılara ciddi bir önem var ve tüm giderlerde 10 katı artış var. Gelir ve destek durumu 100 Bin iken bir anda 10 katına çıkarıldı ve kulüplerin iddialı kulüplerin iyi takım kuran yada kurmayan tüm takımların rahat nefes alması sağlandı ve hedef varış noktalarındaki maddi kamburlar ortadan kaldırıldı. Türkiye Futbol Federasyonuna şükran borçluyuz hem amatör lig takımları hem de alt yapılara sağladıkları bu özel destek ve yenilenen statü içeriğinden dolayı” şeklinde konuştu.

 

 

HABER SEVDA BALKAYA


05.09.2024 12:57