“Bölge müdürü” olarak kendini tanıttı, birçok kişiyi dolandırdı

Kendisini "bölge müdürü" olarak tanıtı, birçok kişiyi dolandırdı ama oyunu fazla sürmedi. Şüpheli tutuklandı

ALPARSLAN DİYARI- Erzurum'da kendisini resmi bir kurumun bölge müdürü olarak tanıtıp güvenlerini kazandığı 5 kişiyi dolandıran şüpheli tutuklandı.

 

Kentte son bir ayda üst üstte dolandırıcılık ihbarları alan İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Yakutiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, şehrin 30 farklı noktasında bulunan iş yerlerinin güvenlik kameraları ile kent güvenliği yönetim sistemi kamera kayıtlarını incelemeye aldı.

 

250 SAATLİK KAMERA KAYDINI İNCELEDİLER

 

Polisler, 250 saatlik kamera kaydını inceleyerek vatandaşları dolandıran şüphelinin, Kars'tan Erzurum'a 11 ay önce gelerek zaman zaman günübirlik işlerde çalışan ve 7 ayrı dolandırıcılık suçundan kaydı bulunan 52 yaşındaki Mikail M. olduğunu belirledi.

 

ŞÜPHELİYİ, YAKLAŞIK 2 HAFTA BOYUNCA TAKİP ETTİLER

 

Ekipler, mağdurların ifadesinden yola çıkarak takibe aldıkları şüpheliyi, yaklaşık 2 hafta boyunca teknik ve fiziki takiple nerelere gittiğini ve kimlerle görüştüğünü tespit etmeye çalıştı.

 

Aralarında taksici, nakliyeci, özel halk otobüsü şoförü olan 5 kişiden 31 bin 100 lira dolandırdığı saptanan şüpheli, polisin operasyonuyla gözaltına alındı.

 

EMNİYETTEKİ İFADESİNDE SUÇUNU KABUL ETTİ

 

Şüpheli Mikail M'nin, emniyetteki ifadesinde, iş hayatında iyi para kazanamadığı için alışkanlık haline getirdiği dolandırıcılığı yeniden yapmaya başladığını belirterek, üzerine atılı suçları kabul ettiği öğrenildi.

 

"Güveni kötüye kullanmak" ve "dolandırıcılık" suçlarından hakkında işlem yapılan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

(AA)

 

 


01.09.2023 13:12