Bitlis’ten Muş’a siparişlere yetişemiyor: Hasköy ve Korkut sıraya girdi!

Tandır ekmeğinin merkezlerinden Muş’ta her yıl çok sayıda tandır alınıyor. Tandır üreten vatandaşlardan Saim Burak siparişlere yetişemediğini belirtti.

ALPARSLAN DYİARI- Muş'un vazgeçilmezi tandır ekmeği, Bitlis'ten gelen tandırlarla daha da lezzetleniyor! Bölgenin tanınmış tandır ustalarından Saim Burak, Muş'tan gelen yoğun taleplere yetişemiyor. Muş merkez başta olmak üzere Hasköy ve Korkut gibi ilçelerden gelen siparişler, Burak'ın atölyesini adeta bir arı kovanına çevirdi.

 

10 YIL GARANTİ VERİYOR

 

10 yıl garantili, sağlam işçilikle üretilen tandırlar, bölge halkının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Burak, "Tandırlarımız toprak bırakmaz, bölgenin insanlarıyla iç içeyiz" diyerek müşteri memnuniyetine verdiği önemi vurguluyor.

 

3 BİN LİRADAN ALICI BULUYOR

 

Bitlis Mutki’de yılda 2 bine yakın sipariş alan Saim Burak, tandırların tanesini 3 bin ile 3 bin 500 liradan satıyor. Siparişlere yetişemeyen Burak, özellikle Muş merkez, Hasköy ve Korkut ile ilçelere bağlı köylerden liste halinde sipariş alarak tandır yapıyor.

 

TOPRAK BIRAKMIYOR

 

Tandırlarının 10 yıl garantili olduğunu söyleyen Burak, sağlam bir işçilikle üretim yaptığını ifade ederek, bölgenin insanlarıyla iç içe olduğunu dile getirdi. Tandırlarının toprak bırakmadığını kaydeden tandır ustası sık sık satış için ilçe merkezlerine geldiğini ifade etti.

 

Hasköy’de önemli bir müşteri kitlesi olan Saim Burak, tandırların belirli aralıklarla değişmesi gerektiğini de söyledi.

 

Haber: Sevda Balkaya

 


11.09.2024 03:58