Bireysel kredide en çok takibe düşen iller belli oldu! İşte Muş’un sırası

Türkiye genelinde bireysel kredi kullanan ve ardından takibe düşen müşterilerin takibe düşme oranları belli oldu. En çok takibe düşen iller belli oldu.

ALPARSLAN DİYARI- Faiz oranlarının yükselmesi, kredi kullanım oranının düşmesine rağmen hala bireysel kredi konusunda vatandaş bankaların kapısını çalmayı sürdürüyor. Vatandaşlar hem bireysel hem de ticari kredileri kullanmak için büyük çaba gösterirken, takibe düşme, icra takibi gibi vakaların da sayısı artıyor.

 


Türkiye'de kredi kullanıp takibe düşenlerin illere göre dağılımını yapan Buluşçu,  "Bireysel kredilerde (taşıt, konut, tüketici) takibe düşme oranı açısından tehlike çanları tüketici kredileri için çalıyor. Geçtiğimiz hafta TCMB faiz kararına bağlı olarak çok ciddi seviyede yükselen faizler, gelecek aylarda bu gruptaki krediler için daha da ciddi seviyede tehlikeye işaret ediyor. Kredilerdeki son faiz artışları devreye girmemiş haliyle tüketici kredisinde yılın ikinci yarısı itibariyle takibe düşme oranı %3,5. Tüm iller içinde % 9 ile Diyarbakır ilk sırada. Ortalama oranın üzerinde 19 il var. 3 büyük ilin oranları: İzmir %3,3, İstanbul %3, Ankara %2,7."

 

 

İŞTE EN ÇOK TAKİBE GİREN İLLER SIRALANDI

 

 

MUŞ O İLLER ARASINDA!

 

Öte yandan Muş da en çok takibe giren iller sıralamasında 10’uncu sırada yer aldı. Yüzde 4,8 olarak paylaşılan oranlamasıyla Muş çoğunluğunu Doğu ve Güneydoğu illerinin oluşturduğu kentlerin arasında yer aldı.

 

 


HABER MERKEZİ
 


01.11.2023 11:41