Bir köyün tek öğrencisi: Hasret’in eğitime uzanan umut dolu hikayesi

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Yaşlıdal mezrasında yaşayan 9 yaşındaki Hasret Aydın, bu yıl da okula tek başına başladı.

Dağseven Mahallesi'ne 78 kilometre uzaklıkta bulunan ve sadece 16 haneden oluşan mezranın tek öğrencisi olan Hasret, üçüncü sınıfa adım attı. Mezradaki okul, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaz tatilinde temizlenip bakım yapılarak eğitim öğretime hazır hale getirildi.

 

 

 

 

Hasret'in eğitim hayatındaki yol arkadaşı ve öğretmeni ise, üç yıldır mezrada görev yapan ücretli öğretmen Şahin Aydın. Her sabah saat 08.00'de Hasret’i evinden alıp okuluna götüren öğretmen Aydın, gün boyunca ona hem öğretmenlik hem de arkadaşlık yapıyor.

 

"Sınıf Arkadaşım Olsaydı Daha Güzel Olurdu"

 

Okuluna ve öğretmenine kavuştuğu için mutlu ve heyecanlı olan Hasret, sınıf arkadaşlarının olmamasının getirdiği yalnızlığı da hissediyor. Hasret, "Keşke sınıf arkadaşım olsaydı. Onunla oyunlar oynar, derslerimize birlikte çalışırdık" diyor. Ancak bu durum onun okula olan sevgisini azaltmıyor. Hasret, her sabah büyük bir heyecanla öğretmeniyle vakit geçiriyor.

 

"Bir Öğrenci İçin Bile Okul Açılır"

 

Hasret'in öğretmeni Şahin Aydın, bu özel görevin kendisi için büyük bir sorumluluk olduğunu belirterek, "Hasret'in geleceği için elimden geleni yapıyorum. Yeri geldiğinde ona ağabeylik, arkadaşlık yapıyorum. Devletimiz, bir öğrenci bile olsa eğitimden taviz vermiyor, en ücra köyde bile eğitimi sürdürüyor" dedi.

 

 

Aileden Devlete Teşekkür

 

Hasret’in babası Ramazan Aydın ise, devletin eğitime verdiği önemi vurguladı. "Devletimiz Hasret için her türlü imkanı sağlıyor. Tek bir öğrenci için bile okul açılıyor, öğretmen atanıyor. Bu destekten dolayı devlet büyüklerimize minnettarız" ifadelerini kullandı.

 

 

Bu örnek, ülkemizde eğitimin ne kadar önemli olduğunu ve her çocuğun geleceğine yapılan yatırımı bir kez daha gözler önüne seriyor. Hasret’in yalnız başladığı bu yolculukta devletin ona sunduğu destek, eğitimde fırsat eşitliğinin en güzel örneklerinden biri.

 

KAYNAK AA

 


12.09.2024 12:36