BİK’in vizyonu tuttu: Yerel basın dijitallaşma yolunda hızla ilerliyor 

Basın İlan Kurumu Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğin “yerel basını bitireceği” eleştirileri gerçek dışı çıktı. 

 

ALPARSLAN DİYARI-BİK Verilere göre, resmi ilan yayımlama hakkı kazanan 400’ün üzerindeki internet haber sitesinden yarısından fazlası koşulları sağladı.


    

Basın İlan Kurumu (BİK) öncülüğünde bir süre önce başlayan “yazılı basının dijitale dönüşüm süreci” kazasız devam ederken, bazı basın ajansların karalamakarı boş çıktı. 

 

1 Ekim’de sona erecek geçiş sürecinde özellikle yerel basın dijitale dönüşümde çok önemli yol kat etti.

 

KİMSE GEÇEMEZ"E KARŞI, YARIDAN FAZLASI BAŞARDI


Sahadan gelen resmi veriler, Basın İlan Kurumu Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle resmiyete bürünen dönüşüm sürecine yönelik “Anadolu basınını bitirecek” eleştirilerini tümden çürüttü. Resmi ilan yayımlama hakkı kazanan internet haber sitelerinin yarısından fazlası bulundukları kategoriye ilişkin trafik koşullarını sağladı.


BİK YAPTIĞI AÇIKLAMADA

 


Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç’ın aktardığı verilere göre, kurum bünyesine katılan 400’ün üzerindeki internet haber sitesinin yarısından fazlası bulundukları kategoriye ilişkin trafik koşullarını sağlamayı başardı. Erkılınç “Üstelik bu başarı nisan ayından bu yana geçen 4 ay gibi kısa bir sürede elde edilmiştir” dedi.

 

MÜCADELENİN DEĞERİ HEMEN ANLAŞILDI


Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, internet haber sitelerinin Kurum görev alanına dahil olmasının ve bu yönde verilen mücadelenin değerinin şimdiden anlaşıldığını söyledi.

 

HEDEFLERİNIZI YÜKSELTİN


Mevzuata ilişkin koşulları yerine getiren internet haber sitelerinin daha başarılı olmayı hedeflemelerinin tercih değil zorunluluk olduğunu ifade eden Erkılınç, resmi ilan akışının sürekliliğinin ancak elde edilen kazanımın devam etmesi ile mümkün olacağını kaydetti

 

HABER MERKEZİ 

 


12.09.2023 01:49