BİK Analitik dünya tarafından kabul edildi: Türkiye’nin İlk Yerli ve Millî ölçüm sistemi

İnternet haber sitelerinin ziyaretçi trafiklerini ölçümleyen BİK Analitik, uluslararası bir başarıya imza attı. Bağımsız bir denetim firması tarafından yapılan kontrollerden başarıyla geçerek, ISAE 3000 Güvence Denetimi Raporu almaya hak kazandı.

ALPARSLAN DİYARI- Basın İlan Kurumu tarafından geliştirilen ve internet haber sitelerinin ziyaretçi trafiklerini objektif bir şekilde ölçmeyi amaçlayan BİK Analitik, uluslararası bağımsız bir denetim firması tarafından denetlendi. Bu denetim sonucunda, BİK Analitik, uluslararası bir standart olan "ISAE 3000" kapsamında "Güvence Denetimi Raporu" almaya layık görüldü.

 

TÜRKİYE’NİN İLK YERLİ VE MİLLÎ ÖLÇÜM SİSTEMİ

 

Türkiye genelinde 420 internet haber sitesini anlık olarak takip eden BİK Analitik, kamu kaynaklarının basın sektörüne adil bir şekilde dağıtılmasını sağlarken, hizmetin şeffaflığını ve güvenilirliğini en üst seviyede tutmayı hedefliyor. 2023 yılında Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği'ne, BİK Analitik’in bağımsız denetim kuruluşları tarafından yılda en az bir defa denetlenmesi hükmü eklendi.

 

GÜVENCE DENETİMİNDEN BAŞARIYLA GEÇTİ

 

Yönetmelik gereği uluslararası alanda yetkilendirilmiş bağımsız denetim kuruluşu, internet haber sitelerinin ziyaretçi trafik bilgilerinin ölçümlerine yönelik süreçleri denetleyerek BİK Analitik’in 1 Ocak 2024 ile 30 Haziran 2024 tarihleri arasındaki etkinliklerini kontrol etti. Bu denetim, Uluslararası Bağımsız Denetim ve Güvence Denetimi Standartları Kurulu (IAASB) tarafından yayımlanan ve finansal olmayan bilgilere yönelik hazırlanan Uluslararası Güvence Denetimi Standardı (ISAE 3000) doğrultusunda yapıldı. Denetim sonucunda hazırlanan raporda, BİK Analitik sisteminin ziyaretçi trafik ölçüm süreçlerini doğru bir şekilde yansıttığı ve sistemin güvenilir bir şekilde işletildiği belirtildi.

 

 

ERKILINÇ: "BİK ANALİTİK GÜVENİLİRLİĞİNİ KANITLADI"

 

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, BİK Analitik’in uluslararası geçerliliğe sahip ISAE 3000 Güvence Denetimi Raporu almasının, büyük bir başarı olduğunu belirtti. Erkılınç, "BİK Analitik’in uluslararası standartlardan başarıyla geçmesi, bizim için haklı bir gurur kaynağıdır. Bu sistem, kamu kaynaklarının adil dağıtımında önemli bir rol oynayacak ve güvenilirliğini kanıtlamıştır." ifadelerini kullandı.

 

TSE TARAFINDAN KALİTESİ TESCİLLENDİ

 

Daha önce Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan marka tescil belgesi alan BİK Analitik, Türk Standardları Enstitüsü'nden de TS ISO/IEC 25051 belgesini alarak kalitesini uluslararası standartlarla tescillemişti.

 

HABER MERKEZİ


28.08.2024 11:37