BBP lideri Mustafa Destici'den sığınmacı açıklaması: İvedilikle geri gönderilmeliler

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'deki sığınmacılarla ilgili olarak sorulan soruya "Şu anda boşta olanlar mutlaka ama mutlaka ivedilikle geri gönderilmeli" cevabını verdi.

ALPARSLAN DİYARI-BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bir dizi ziyaret için İzmir'e geldi. İlk olarak Tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki Hisar Camisi'nde cuma namazı kılan Destici, namaz sonrasında açıklamalarda bulundu. Yerel seçimler için çalışma başlattıklarını belirten Destici, "İzmir ülkemizin en büyük 3'üncü şehri. Sadece nüfus olarak değil ekonomik büyüklüğüyle de çok büyük bir sanayiye sahip olan bir şehir. Hem geçmişten beri kökten İzmirli olan kardeşlerimiz, onun yanı sıra Anadolu'nun dört bir yanından ekmek için aş için İzmir'e gelmiş kardeşlerimiz var. İzmir, tüm vatandaşlarımızın ortak yaşadıkları, hangi etnik kökene, hangi mezhebe, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun kardeşçe, barış içinde yaşadığı bir şehir. Onun için de İzmir'i önemsiyoruz. Önümüzde yerel seçimler var.

İzmir daha önce merkez sağı önceleyen bir şehrimizdi. Sağ partilerin belediye başkanlıklarını kazandıkları yerdi. Son yıllarda bu değişti. CHP hem belediyeyi hem de milletvekilliğinde çoğunluğu kazanıyor. Yine burada PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin ve yanındaki partilerin oylarını artırdıklarını görüyoruz. Siyasi anlamda mücadelemiz onlarla da olacak. Tekrar İzmir'in milli ve manevi değerleri önceleyen BBP başta olmak üzere siyasi partilere ve Cumhur İttifakı'na yönelmesini arzu ediyoruz. Önümüzdeki seçimlerde tüm Türkiye'de belediyelerde olduğu gibi İzmir'de de adaylarımız olacak. BBP ve Cumhur İttifakı'mıza destek isteyeceğiz. İnşallah başarılı olacağımıza da yürekten inanıyorum. Bugünkü ziyareti bunun başlangıcı olarak da kabul edebiliriz. İl ve ilçe teşkilatlarımız da yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyorlar" ifadelerini kullandı.
 

 

Haber Merkezi


18.08.2023 21:30