Başkan Yalçın Açıklamalarda Bulundu

Başkan Yalçın Açıklamalarda Bulundu

Başkan Yalçın,” Öncelikle manevi iklimi bol olan Ramazan ayının esnaflarımıza bol kazanç, sağlık, huzur getirilmesini temenni ederim. Vatandaşlarımız odamız hakkında yanlış bildiği bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istedim. Çok değerli Malazgirt halkı son günlerde gelişen bizi ’de bağlayan bazı ürünlerin fiyat yükselmesinde odamızca bahse konu olan fiyatların fiyat rayiç bedellerini ekmek zammın açıklaması ve genelgesini sizlerle paylaşmıştık başkada kurumumuz tarafında alınan resmi Bir rayiç yoktur. Tüm samimiyetimizle söylüyoruz, yapılan zamlar bizim dışımızda gelişen bir durumdur. “dedi.

“Esnafımızın Zam İsteklerini Bir Dilekçe İle Odamıza Başvurmaları Zorunludur”

Başkan Yalçın, ”ülkemizin pandemi ve dünyada gelişen hadiselerden dolayı içinden geçtiği ekonomik geçitten dolayı. Esnafımız tedarik ettikleri ürünlere gelen zamlar ile kazanamadıklarını söylüyorlar. Bunu kendi istekleri doğrultusunda değil, kesinlikle zam taleplerini bir dilekçe ile odamıza bildirmeleri gerekiyor. Bizim odamızın da 7 kişiden oluşan yönetim kurulu var. Bu yönetim kurulu bir piyasa araştırması yapar. Piyasa araştırması yapılan ürünler için, istenilen zam kararı yapılan oylamada oy çokluğu ile kabul edilmelidir. Benim tek şahsi zam fiyatını kabul etmesi asla yeterli değildir. Bizim odamızın aldığı karar Sayın:  Muş Esnaf Sanatkarlar Odasına odamızda alınan kararı, esnaftan alınan zam talep dilekçeleri ve odamızca çıkan kararı muş birliğimize teslim ederiz muş birliğimizde tekrar yün etim kurulu toplanarak yine bir piyasa araştırması sonucu eğer aldığımız zam kararını uygun görürlerse birlik sayı numaralı kararlılarını bize bildirirler. Bizde imzalı kaşeli zam kararlarını birer nüshalarını esnafımıza odamızdan kendilerine vererek iş yerlerine asmalarını tembih edilerek, asmaları zorunludur. Yine zam kararın bir nüshasını Sayın: Kaymakamlık makamına ve Sayın: Belediye başkanlığına tebliğ ederiz onlarda bu fiyatlara 15 gün içinde itiraz etme hakkına sahiptirler. Bu fiyata 15 günlük süre zarfında her hangi bir itiraz olamaması durumda zam kabul edilir.

“Oda olarak hem Esnafımızı, hem de vatandaşımızı düşünmek zorundayız “ esnaflarımız bizler için çok önemlidir. Esnaflarımız adı ve sermayesi küçük olsa da; esnaf ve sanatkâr, işletme sayılarının çokluğu, üretim ve istihdama sağladıkları büyük katkı açısından ülkemiz ekonomisinin en önemli dinamiklerinden birisini oluşturmaktadır.  Bu bağlamda esnaf ve sanatkâr; toplumumuza ekonomik ve toplumsal hayatında vazgeçilmez öneme sahiptir. Esnaf ve sanatkâr aynı zamanda, ekonomik büyümenin ve sosyal kalkınmanın dengeli bir şekilde sürdürülebilmesine olan katkısı, işsizliğin azaltılması, istihdam ve üretimin artırılmasında üstlendiği rolü göz ardı etmemeliyiz küçük esnafımızı unutmadan alışverişlerimizi küçük esnaftan yapalım yerli esnafımız dar günümüzün dostudur. Vatandaşlarımızda bizler için çok önemlidir. 

( Önemle tekrar etmekteyiz) Bize ramazan ayı içinde gelen bir zam talebi dilekçesi yoktur. Bu yapılan zamların odamızla kesinlikte alakası yoktur. Bunu kamuoyuna saygı ile bildiririm. ”dedi.


01.04.2023 15:27