Başkan Söğüt’ün "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" mesajı

Başkan Söğüt’ün "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" mesajı

Malazgirt 1071 Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Rahmi Söğüt 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Söğüt, mesajında, 3 Aralık'ın engelli bireylerin haklarının savunulmasının ve toplumun bu yöndeki farkındalığının arttırılmasının amaçlandığı bir gün olduğunu belirtti.

Bu özel günlerin toplumun engellilere yönelik acıma duygusunu bir kenara bırakıp yaşam hakkına saygı göstermesini sağlamak için farkındalık günleri olduğunu vurgulayan Söğüt, engellilerin toplumsal hayata katılımındaki en büyük engelin ise toplumda çoğunluğu oluşturan engelliler dışındaki insanlar olduğunu ifade etti.

Engelli bireylerin toplumsal hayata eşit katılımı için toplumu oluşturan herkesin sorumluluk alması ve görevini doğru yapması gerektiğini kaydeden Söğüt, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Farkımızda olun, yanımızda olun, destek olun ama sadece özel günlerde değil her zaman engel olmadan olun. Bu vesileyle ilçemizde engelli kardeşlerimizin toplumsal hayata katılma ve zoru başarma yolunda gösterdikleri gayretlerden büyük mutluluk duyuyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumda engellilik konusunda farkındalık oluşturması ve engellilerimizin sorunlarının çözümüne katkı sağlaması dileğiyle, tüm engelli vatandaşlarımız ve ailelerine sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum” dedi.


03.12.2022 16:30