Başkan Koç YKS Türkiye birincisini ödüllendirdi

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Başkanı Erdal Koç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) Muş birincisi olan Sena Emre’yi ödüllendirdi. Başkan Erdal Koç, Meclis Başkanı Aydın Çelik ile birlikte, Sena Emre ve babası Dursun Emre’yi kabul etti.

 

ALPARSLAN DİYARI- Başarılı öğrenciyi ve babasını kutlayan Başkan Koç, oda olarak bu tür başarıları yakından takip edip ödüllendirmeye gayret gösterdiklerini belirtti. Sena Emre’nin herhangi bir dershaneye gitmeden il birincisi olmasının ayrı bir başarı olduğunun altını çizen Koç, “Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu başarıları yakından takip edip ödüllendirmeye çalışıyoruz. Çünkü ödülün diğer öğrencilere örnek olmasını temenni ediyoruz. Hem velimizi hem genç kızımızı tebrik ediyorum. Kızımız herhangi bir dershaneye gitmeden bu başarıyı elde etmiş. TYT ve Eşit Ağırlıkta Muş birincisi, ülke sıralamasında da 298’inci olmuş. Kendilerini canı gönülden kutluyorum ve bütün öğrencilerimize örnek olmasını diliyorum” dedi.

 

 

 

Başarılı öğrencinin babası Dursun Emre ise kızıyla gurur duyduğunu söyledi. Kızının herhangi bir dershaneye gitmediğini ifade eden Dursun Emre, “Kızıma dershaneye gitmeden başarılı olmasını istemiştim. Çünkü maddi imkansızlıklardan dolayı dershaneye gidemeyen öğrencilere örnek olmasını istiyordum. Kendisi de bunu başardı. LYS’de okul birincisi olarak Fen Lisesi’ni kazandı. Şimdi de il birincisi olmayı başardı. Maddi imkanım müsait olmasına rağmen herhangi bir dershaneye kaydını yapmadım. Kızımla gurur duyuyorum. İnşallah kızımın bu başarısı diğer öğrencilere örnek olur ve ilimizde bu başarılar artarak devam eder” diye konuştu.

 

 

 

 

İl birincisi olan Sena Emre ise sınava evde ve okulda açılan kursta hazırlandığını belirtti. Dershanelerden yardım almadığını ifade eden Sena Emre, “Ben evde çalışıyordum. Bunun yanı sıra, okulda açılan kurslarda ve etütlerde çalışma fırsatım oluyordu. Dershanelerden yardım almadım. Sadece dershanelerin deneme sınavlarına girdim. Bunun dışında herhangi bir dershaneye gitmedim. Süreç boyunca stresli olmamak çok önemli. Hem sınavda hem de süreç içerisinde hiç stres yapmadım. Türkiye’de 298’inci, Muş’ta da hem eşit ağırlıkta hem de TYT’de il birincisi oldum. Boğaziçi İşletmeyi tercih ettim. İlk tercihimin gelmesini ümit ediyorum” dedi.

 

 

SEVDA BALKAYA
 


02.08.2024 02:00