Başkan Koç Muşlu işveren sorununu Bakan Işıkhan’a aktardı!

TOBB’da düzenlenen “İş Dünyası İstişare Toplantısı”na katılan MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, işverenin talep ettiği sorunları gündeme getirerek, işverenler için uygulanan ilave 6 puanlık prim desteğinin yeniden uygulanması gerektiğini ifade etti.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Başkanı Erdal Koç, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) düzenlenen “İş Dünyası İstişare Toplantısı’na katıldı.

 


"İş Dünyası İstişare Toplantısı", Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın katılımıyla TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

 

 


TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın konuşmalarından sonra toplantıya katılan oda ve borsa başkanları da karşılaştıkları ve üyelerden gelen sorunları gündeme fırsatı buldu.

 

 

MUŞLU İŞVERENLERİN SORUNLARINI AKTARDI

 

 

 

Toplantıya katılan ve her fırsatta Muş’taki işverenlerin karşılaştıkları sorunlarla yakından ilgilenen MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, “İş Dünyası İstişare Toplantısı”nda bir konuşma yaptı.

 


İş dünyasının sorunlarının çözüm beklediğini belirten MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, “Sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan; 51 il ile Bozcaada ve Gökçeada ilçelerinde faaliyette bulunan işverenler için uygulanan, İlave 6 puanlık prim indirim desteği, 01.01.2013 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanmış olup, 31.12.2023 te yürürlükten kaldırılmıştır. 
Söz konusu teşvikin yeniden uygulanması, üyelerimizden tarafımıza iletilen taleplerdendir.

 

 

 


İş Kanunu'nun; ekonomi dostu olacak şekilde güncellenmesi, iş dünyamızın temel önceliklerindedir. 

 


Kıdem tazminatı, İşsizlik sigortası, İşe iade tazminatı, Sendikal tazminat, gibi iş hayatına ilişkin pek çok katı düzenleme, işverenin ilave istihdama yönelmesini zorlaştırıyor. Bu durum, İşveren ve işçiyi; hukuki olarak karşı karşıya getirmekte olup, İş yasasındaki bu düzenlemelerin gözden geçirilmesi, iş dünyasına fayda sağlayacaktır” diye konuştu.

 


MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç konuşmasında daha sonra şunları söyledi: “Kayıt dışı ile mücadelede, uygulamadan ve mevzuattan kaynaklanan, karmaşanın giderilmesine yönelik bir çalışma yapılarak, kayıt dışı ile mücadeleye; bir standart getirilmelidir. Sosyal Güvenlik Kurumu prim borçlarının, yeniden yapılandırılması süreci; 31.05.2023 tarihinde bitmiştir.

 

İşverenlerimizin; teşvik ve desteklerden yararlanabilmesi için; prim borçlarının yeniden yapılandırılması kanunu çıkarılmalıdır”.

 

 

HABER MERKEZİ
 


24.09.2024 13:23