Başkan Altın kolları sıvadı! Asya’dan Avrupa’ya herkes akın edecek: Malazgirt artık turizm kenti olacak…

Tarihi ilçe Malazgirt yıllarca göç verdi. Ancak Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın ilçenin makus kaderini değiştirmek için harekete geçti. Yeni projelerle artık Malazgirt göç veren değil turist çeken bir kent olacak.

 

ALPARSLAN DİYARI- Muş’un tarihi ilçesi Malazgirt uzun yıllar önce bölgenin cazibe merkezlerinden biriydi. Ancak yıllar içerisinde farklı nedenlere bağlı olarak, ilçe göç vermeye başladı. Son olarak askeri alayın kentten kaldırılması ilçe esnafı ve halka zarar verdi. Hal böyle olunca ilçe adeta “kan kaybetmeye” başladı. Son yıllarda ilçenin tarihi öneminin anlaşılmasıyla kentte bir hareketlilik başladı. Malazgirt Belediye Başkanı ahilik kültüründen gelen Cengiz Altın, hükümet desteğini de alarak, ilçenin göç veren bir ilçe olmaktan çıkması için harekete geçti.

 

 

MALAZGİRT TURİST ÇEKECEK

 

Özellikle tekstil projesinin ardından turistik potansiyele yönelen Başkan Altın, su sporları ve gençlik kampı başta olmak üzere hayata geçirdiği ve geçireceği yeni projelerle ilçenin sadece bir gün değil yılın farklı zamanlarında da turist çekmesini istiyor. Bu nedenle turistik atılımlara da yönelen Altın’ın son projeleri dikkat çekiyor. Yerel ve ulusal basının yanı sıra hükümet ve STK’ların da gerekli desteği sağlaması durumunda ilçeye turist akınının başlaması bekleniyor.

 

 

TURİST GELİNCE İLÇE KALKINACAK

 

Turistlerin gelmeye başlamasıyla ilçe esnafının rahat bir nefes alması ve ilçenin büyümesi bekleniyor. İlçe sakinleri de Başkan Altın ve ekibine gerekli desteğin verilerek, her kesimin Malazgirt çatısı altında bir arada olmasını bekliyor.

 

Malazgirt savaş alanın tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla Çanakkale gibi yılın her döneminde yerli ve yabancı turist gelmesi bekleniyor. Ayrıca Malazgirt kale surlarının yeniden onarılması, etrafı kamulaştırılarak Diyarbakır kale surları gibi yapılması için çalışmaların devam edildiği ilçede Başkan Cengiz Altın’nın en önemli projeleri arasında yer alıyor.

 

 

 

HABER: İLHAN GÜVENİR

 


23.10.2023 09:35