Başkan Altın alt ve üst yapı çalışmalarını anlattı: İşte 5 Yılda yapılanlar…

Başkan Altın, soysal medyadan yaptığı paylaşımlarla Malazgirt’e kazandırdığı alt ve üst yapı çalışmalarını anlattı.

ALPARSLAN DİYARI- Malazgirt belediye başkanı Cengiz Altın, tarihi ilçemize 5 yılda birçok alt ve üst yapı çalışmaları kazandırdık.

 

 

MALAZGİRT HAK ETTİĞİ SEVİYEYE ULAŞACAK

 

 

Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın, “tarihi ilçemizde göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizin en büyük sorunlarından biri olan alt ve üst yapı eksikliklerini tespit ettikten sonra çalışmaya başladık.  Alt ve üst yapı çalışmalarında tarihi bir rekor kırdık. Malazgirt Belediyesi olarak ilçemizde yıllardır yapılmamış alt ve üst yapı eksiklerinin birçoğunu 5 yıl kadar kısa bir zamana sığdırdık. Malazgirt’e hizmet edip kalan eksiklerimizi tamamlamak için tarihi ilçemizde bir daha hemşerilerime hizmet etmeye talip oldum.” Dedi.

 


İLÇEMİZİN ULAŞIM AĞINI HİÇ OLMADIĞI KADAR GÜÇLENDİRDİK 

 

 


Üst yapı çalışmaları hakkında açıklama yapan Başkan Altın,  “84.700 m² sıcak asfalt, 344.600 m² kilitli parke taşı, 54.000 m² sathi kaplama yol, 155.400 m² stabilize kaplama yol ve 162.967 m² yeni yol açtık.”dedi.

 

 

ALT YAPI ÇALIŞMALARINDA REKOR SEVİYEYE ULAŞTIK

 

 

5 yılda yapılan alt yapı çalışmalarını açıklayan Başkan Altın, “Tarihi ilçemizin en büyük sorunlarından olan alt yapı çalışmaları ile daha temiz ve yaşanabilir bir Malazgirt için, 159 km yeni su şebekesi hattı ile temiz su imkânı, 120 km kanalizasyon hattı ile temiz ve sağlıklı bir çevre, 21 km yağmur suyu drenaj hattı ile su tahliyesi ve sel baskınlarına karşı önlem, 4000 metreküp kapasiteli 2 su deposu ile su ihtiyacını, ilk etapta 1400 haneye doğalgaz imkânı sağladık.” Dedi.

 

 


VEYSEL EŞİN


 


14.02.2024 04:00