Başkan açıkladı: Muş esnafı bitme noktasına geldi!

Muş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, yaz dönemindeki izinler nedeniyle esnafın zor günler geçirdiğini belirtti.

ALPARSLAN DİYARI- Başkan Demirtürkoğlu, piyasalara sıcak paranın girmediğini ve bayram sonrası esnafın ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

 

KREDİ FAİZ ORANLARI ESNAFI ZORLUYOR

 

Kredi kullanımlarındaki yüksek faiz oranlarının geri ödemelerde büyük sıkıntılar yarattığını vurgulayan Başkan Demirtürkoğlu, esnafın aldığı kredilerin üç aylık taksitlerini bile ödeyemez hale geldiğini söyledi.

 

Demirtürkoğlu,"Üzülerek belirtmek istiyorum ki ödemeler konusunda geri dönüşlere baktığımız zaman esnaflarımız aldığı kredinin üç aylık taksitlerini ödeyemez konumda. Esnaflarımızı her geçen gün daha zor saatler bekliyor. Yıldan, aydan haftalardan sıyıran gün ve saatlere kadar sığınan bir dar dönemdeyiz. Durum gerçekten sıkıntılı. Esnafımız binmiş bir alamete misali, ne yapacağını bilmeden gidiyor kıyamete doğru." dedi.

 

 

EKONOMİK İYİLEŞME GEREKİYOR

 

Başkan Demirtürkoğlu, esnafların ekonomik durumunun iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı. "Odamızdan talep edilen kredilerde ciddi oranda düşüşler var. Kredi faiz oranları yüksek. Ödemeler sıkıntılı. Ekonomimizin derhal ve ivedi şekilde rahatlaması lazım, nasıl olacağı konusunda eskisi gibi konulara hakim olunmayan dönemlere girmemizden ötürü esnafın halinin harap olduğunu söylemek istiyorum. İyi kötü çevresinden borçlanıp hesaplarını elde avuçta tutmaya çalışılan günler vardı. Bu günlerimizde geride kaldı. Kredi kartları ve kredi borçları milleti bitme noktasına getirdi. Düzelir mi ileriye dönük düşük ölçekte kıpırdamalarla, iteklemelerle nereye kadar olur Allah esnafımızın yardımcısı olsun" şeklinde konuştu.

 

Başkan Demirtürkoğlu, bu zor günlerin aşılması için gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini belirterek, esnafa destek çağrısında bulundu.

 

HABER SEVDA BALKAYA

 


29.06.2024 08:59