Bankada para biriktiren milyonları ilgilendiriyor! Net süre verildi hesaplarda biriken paralar silinecek

Bankalar vatandaşları uyardı, bu hesaplarda belirtilen süreler içerisinde işlem yapılmazsa paralar silinecek. İşte detaylar…

ALPARSLAN DİYARI-Türkiye'deki bankalarda uzun süre hareketsiz kalan milyonlarca hesap sahibini doğrudan ilgilendiren yeni bir karar alındı! Bankalar, hesaplarındaki hareketsizlik sebebiyle vatandaşları potansiyel bir riskle karşı karşıya bırakabileceklerini belirtti.

 

Bankalardan alınan bilgilere göre, hesap sahipleri eğer hesaplarında 10 yıl boyunca herhangi bir işlem gerçekleştirmezlerse, bu hesaplar otomatik olarak kapatılacak.

 

 

Bu durum, hesaplardaki tüm bakiyenin Yatırımcı Tazmin Merkezi'ne devredileceği anlamına gelirken bu noktada, hesap sahipleri bu paraları kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilir.

 

Bankaların duyurularına göre, bu durumdan etkilenmemek ve hesaplarındaki paraları korumak isteyen hesap sahiplerinin bankalarıyla iletişime geçmeleri büyük önem taşıyor. Banka hesaplarının durumunu kontrol etmek ve gerekli işlemleri yapmak, bu paraların Yatırımcı Tazmin Merkezi'ne devredilmesini engellemek adına kritik bir adım.

 

 

Bankalar tarafından yapılan uyarılar, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 83. maddesine dayandırılırken bu kanun hükmü gereğince, belirli bir süre boyunca işlem yapılmayan hesaplar otomatik olarak zaman aşımına uğrayarak Yatırımcı Tazmin Merkezi'ne devrediliyor.

 

Bankaların kamuoyuna duyurduğu listelerde adı geçen vatandaşların, belirtilen tarih öncesinde banka şubelerine başvurarak gerekli işlemleri tamamlamaları gerekiyor.

 

 

 

Aksi takdirde, hesaplarındaki tüm emanetler ve alacaklar Yatırımcı Tazmin Merkezi hesaplarına transfer edilecektir. Bu nedenle, banka hesaplarının düzenli olarak kontrol edilmesi ve gerekli işlemlerin zamanında gerçekleştirilmesi önemli.

 

"HABER MERKEZİ"


10.01.2024 11:31