Balık bereketi Malazgirt'te: Bir kilo balık bir dürüm fiyatına

Malazgirt'te balık sezonu bereketiyle başladı! Özellikle sazan balığında yaşanan bolluk, vatandaşların sofralarına lezzetli ve uygun fiyatlı balıkların ulaşmasını sağlıyor.

 

ALPARSLAN DİYARI- Malazgirtli balıkçılardan Ramazan Yıldırım, sazan balığının bu sezonun gözdesi olduğunu belirterek, halkın bütçesine uygun fiyatlarla balık sattıklarını ifade etti.

 

Yıldırım, “Bir kilo canlı sazan balığını 80 liradan satıyoruz. Amacımız, Malazgirtli vatandaşlarımızın balık tüketimini artırmak. Bir kilo balık, bir dürüm fiyatına geliyor. Böylece hem sağlıklı hem de uygun fiyatlı bir alternatif sunuyoruz,” dedi.

 

 

Balıkçılar, sazan balığının uygun fiyatlı olması ve taze tüketilebilmesi sayesinde bölge halkının ilgisinin yoğun olduğunu belirtiyor. Özellikle hafta sonları balık pazarlarında yoğunluk yaşandığını belirten Ramazan Yıldırım, vatandaşları taze balık almak için tezgahlarına beklediklerini söyledi.

 

 

Malazgirt’te balıkçılığın gelişmesi ve balığın sofralara daha sık ulaşması, hem yerel ekonomiye hem de halkın sağlığına olumlu katkılar sağlıyor.

 

Balık Severlere Tavsiye! Balıkçı Yıldırım, özellikle sazan balığının bol olmasıyla birlikte fiyatların uygun kalması için çalıştıklarını vurguladı. Vatandaşların da bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini belirten Yıldırım, "Halkımız, taze balığın tadını doya doya çıkarabilir," diye ekledi.

 

 

Malazgirt’te balık sezonu coşkusu devam ederken, sazan balığı uygun fiyatıyla sofralarda yerini alıyor!

 

 

HABER VEYSEL EŞİN


28.09.2024 15:36