Bakan Tekin'den Uzman Öğretmenlik düzenlemesi açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den Uzman Öğretmenlik ve ÖMK için düzenlemesi açıklaması.

 


ALPARSLAN DİYARI-Milli Eğitim bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin değişmesini beklediği Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili açıklama yaptı. ÖMK'nın değiştirilerek öğretmenlerin talepleri doğrulturunda adımlar atılması yönündeki öğremten taleplerini aldığını dile getiren bakan Tekin, mi minvalde öğremtenlik kariyer basamakları ile ilgili değişikliklerin yapılacağına işaret etti.


Anayasa Mahkemesinin, Öğretmenlik meslek kanunu'nun bazı madddeleri için iptal kararı verdiğini hatırlatan Bakan Tekin, mahkemenin gerekçeli kararını beklediklerini ve gerekçeli kararın açıklanmasının ardından yeni bir yol haritası çizeceklerini söyledi. 


AYM Kararı Sonrasında Uzman Öğretmenlik Düzenlemesi


AYM kararının ardından bir değerlendirme yapılacağını ve yasa ya da mevzuat değişikliği ile düzenleme yapılacağına işaret eden Bakan Tekin şunları söyledi:


"Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili bir süreç var. Anayasa Mahkemesi tarafından kanunun bazı hususları iptal edildi. Bu konuda gerekçeli kararı bekliyoruz sonrasında bu konudaki tedbirlerimizi alacağız. Bir yasalaşma gerekiyorsa yasa açısından gerekmiyorsa da kendi mevzuatımız açısından değerlendirip öğretmenlerin taleplerini karşılayacağız.

 

HABER MERKEZİ 

 


07.09.2023 08:34