Bahçede 3 lira, markette 45 lira

Adana'nın Kozan ilçesinde üreticiler, fiyatı bahçede farklı markette farklı olan mandalina ve portakalın fiyat farkına dikkat çekti.

 

 

 

 

 

ALPARSLAN DİYARI- Kozan'ın önde gelen narenciye üretim bölgelerinden biri olan Bucak'ta, marketlerdeki yüksek fiyatlar nedeniyle üreticiler tepki gösteriyor. Market ile bahçe arasındaki sadece 3 kilometrelik bir mesafede olmalarına rağmen, mandalina kilogramının 18-20 TL, portakalın ise 25-45 TL arasında satıldığını ifade eden çiftçiler, durumu eleştirdi.

 

80 dönüm bahçeye sahip olan çiftçi Erkan Açıcı, Bucak portakalının Türkiye genelinde lezzeti tescillenmiş bir ürün olduğunu belirtti. Marketlerdeki yüksek fiyatları eleştirerek, "Bucak portakalı Türkiye’de lezzeti tescilli. Coğrafi konum ve iklimi ile lezzeti farklı. Arkadaşım bana dün etiket yolladı, (markette) 44.90 kuruş portakal. Kozan’da da marketlerde mandalina 20 TL’ye kadar satılıyor. şeklinde konuştu.

 

 

Narenciye üreticisi Mehmet Yavuz ise, yaklaşık 50 dönüm bahçesine rağmen portakal ve mandalina satamamanın sıkıntısını yaşadığını belirtti. "Portakalı da mandalinayı da toplamıyoruz. 1 TL’den bile alıcı yok. Süreç geçiyor ve mandalina için 20 gün var. Kabuğu bozuk cildi bozulmuş diyorlar. Şu an hepsi zarar şu an 100 bin TL zararım var." diyerek zorlu bir dönemden geçtiklerini ifade etti.

 

 

"HABER MERKEZİ"


02.01.2024 14:34